Πέφτει λάδι στην φωτιά της περιρρέουσας ατμόσφαιρας περί συμφωνίας Παρίση-Γαλιατσάτου στις προσεχείς εκλογές

«Θέλει η που@να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει», λέει μια ελληνική παροιμία και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ο λαός μας δεν κάνει λάθος. Οι διπλές εκλογές (δημοτικές-περιφερειακές) έρχονται και όλοι παίρνουν τις θέσεις τους για την μάχη.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, αποφάσισε να φωτογραφηθεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελο Κωνσταντάκη. Μέχρι εδώ όλα καλά, ωστόσο αυτό «τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε» που έγραψε ο κ. Κωνσταντάκης κάτω από την συγκεκριμένη φωτογραφία έχει δύο ερμηνείες. Η πρώτη λέει πως ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ δεν βλέπει να προχωράει η υποψηφιότητά του για τον νέο Δήμο Σάμης που επιθυμεί να του επιβάλλει το Μέγαρο. Η δεύτερη λέει στην Ρόδη Κράτσα: «κλάψε με μάνα κλάψε με την νύχτα με φεγγάρι». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια δεν αναμένεται να στηριχτεί από όλες τις «γαλάζιες» δυνάμεις του Μεγάρου, αφού η τάση είναι να δοθεί πάλι στήριξη στον Θόδωρο Γαλιατσάτο, όπως έγινε και το 2014, τότε που ο Σπύρος Σπύρου έμεινε με την Περιφέρεια στο… χέρι. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν ότι κάτι τέτοιο μάλλον θα ξανασυμβεί και σε αυτές τις εκλογές. Μπορεί ο κ. Δρακουλόγκωνας να διαψεύδει μια τέτοια είδηση δημοσίως, αλλά οι βουλές των Παρίση-Γαλιατσάτου φαίνεται να είναι άλλες. Δεν είναι τυχαίο ότι στα πέντε χρόνια περιφέρειας της ΑΝΑΣΑ, ουσιαστικά περιφερειακή αρχή και δημοτική αρχή Κεφαλονιάς ποτέ δεν ήρθαν σε σοβαρή ρήξη. Χρήματα έφταναν από την Περιφέρεια στον Δήμο, ο Παρίσης έκανε έργα και διαλαλούσε ότι τα έφτιαξε αυτός διά… ενεργειών του. Η σιωπή Γαλιατσάτου και κατ’ επέκταση του Δρακουλόγκωνα λέει πολλά. «Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε» και άσε να λένε…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed