Περιοδεία του Αλέξανδρου Αλεξάκη στην Ιθάκη

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» Αλέξανδρος Αλεξάκης στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ιθάκη, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού, ανάμεσα στα οποία ήταν ο υποψήφιος Γιώργος Βασιλόπουλος, είχε συνάντηση συνεργασίας με το Δήμαρχο του νησιού Διονύση Στανίτσα, με τον όποιο συζήτησε όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί και τους κατοίκους του, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική του.
Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα ζωτικά έργα υποδομής που απαιτούν άμεση παρέμβαση και λύση (ολοκλήρωση λιμανιού Πισαετού, χωροθέτηση υδατοδρομίων, κατασκευή βιολογικού, προβλήματα ύδρευσης – μονάδες αφαλάτωσης κ.ά). Επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη οικοδόμησης μιας διαρκούς επικοινωνίας και συνεργασίας, ώστε να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις για την ώθηση που είναι αναγκαία για μια άλλη ποιότητα ζωής στους κατοίκους του νησιού, αλλά και την ενίσχυση της οικονομίας του. Στη συνέχεια ο κ. Αλεξάκης επισκέφθηκε υπηρεσίες της Ιθάκης (Λιμεναρχείο , Αστυνομία, Πυροσβεστική υπηρεσία, κοινωνικό ιατρείο του Δήμου), στις οποίες οι εργαζόμενοι περιέγραψαν μια σειρά προβλημάτων, που δυσκολεύουν τη λειτουργία τους και εμποδίζουν την καλή οργάνωση και αποτελεσματικότητά τους:
Ελλείψεις σε προσωπικό – στελέχωση
Κτηριακά προβλήματα – στέγαση – υποδομές.
Ελλείψεις σε αναλώσιμα και εξοπλισμό
Κατάσταση οδικού δικτύου (που δυσχεραίνει τη λειτουργία της πυροσβεστικής υπηρεσίας) κ.ά.
Στο Κέντρο Υγείας του νησιού επισημάνθηκαν προβλήματα που σχετίζονται με την ανάγκη στελέχωσής του με μόνιμο προσωπικό (γιατρούς και άλλο προσωπικό: τραυματιοφορείς, οδηγούς), οι ελλείψεις των οποίων επιδεινώνουν τη λειτουργία της υπηρεσίας, επιβαρύνουν τους λίγους εργαζόμενους, οι εκκλήσεις των οποίων μένουν αναπάντητες. Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης υποσχέθηκε ότι με άμεσες παρεμβάσεις του θα αναδείξει την ένταση των προβλημάτων και θα προσπαθήσει να υπάρξει μια ριζική αντιμετώπισή τους, γιατί όπως είπε «είναι αναγκαιότητα δικαιοσύνης και αναγνώρισης της προσφοράς των εργαζόμενων στην κοινωνία της Ιθάκης». Στη συνέχεια το κλιμάκιο της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» επισκέφθηκε το κεφαλοχώρι του νησιού, το Σταυρό, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, που περιέγραψαν τις δυσκολίες της διαβίωσης στον τόπο τους. Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης σε όλες τις συναντήσεις εξέφρασε την κατανόησή του για τις πρόσθετες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ιθάκης και δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την οριστική λύση των προβλημάτων που τους ταλαιπωρούν και ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθεί στο νησί για τον καλύτερο συντονισμό των κοινών προσπαθειών.

Από το Γραφείο Τύπου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed