Το κρουαζιερόπλοιο που δεν ήρθε σήμερα, η οργή των επαγγελματιών, οι κοκκοφοίνικες και ο ρόλος του «Αλεξάνδρα Λ»

Μια βόλτα μισής ώρας σήμερα το πρωί στην αγορά του Αργοστολίου έφτανε για να καταγραφεί η οργή των επαγγελματιών, αναφορικά με τη μη προγραμματισμένη έλευση του κρουαζιερόπλοιου AIDABlu.
Με πάνω από 2.500 επιβάτες και πλήρωμα η πόλη του Αργοστολίου, αλλά και τα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης και κατ΄επέκταση ο Δήμος Κεφαλονιάς πλήρωσαν ακριβά το τίμημα. Χιλιάδες ευρώ έκαναν φτερά από το νησί μας, χρήματα που θα έμπαιναν στις τσέπες επαγγελματιών και Δήμου, χρήματα που δεν έφτασαν ποτέ στην Κεφαλονιά. Το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών του Αργοστολίου κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι αυτή έβαλε το… χεράκι της για να μην πιάσει σήμερα το κρουαζιερόπλοιο. Η κοκκοφοινικούπολη δεν είναι ακόμη έτοιμη, αφού η μισή είναι σκαμμένη και επικίνδυνη για τους τουρίστες και το πλοίο «Αλεξάνδρα Λ» δεν μπορούσε να μετακινηθεί από τον λιμενοβραχίονα λόγω… δικαστικής διαμάχης της εταιρίας που το διαχειρίζεται με αυτή που ανήκει το πλοίο «Ζάκυνθος 1». Αυτά ακούγονταν στην αγορά σήμερα, αυτά μεταφέρουμε ως πληροφορίες και ρεπορτάζ στους αναγνώστες μας. Η Δημοτική Αρχή, που μέσω του Δημάρχου μας τις προηγούμενες ημέρες επαίρονταν για τα… θαύματα που έχει κάνει στον τουρισμό του νησιού μας, σήμερα ουσιαστικά έδιωξε 2.500 ανθρώπους από την Κεφαλονιά και δεκάδες χιλιάδες ευρώ που θα σπαταλούσαν στο νησί μας. Ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους…
Υ.Γ. Μπουνάτσα είχε στο Αιγαίο χθες, το κρουαζιερόπλοιο κουνήθηκε λίγο κάτω από τα Κύθηρα, αλλά άραξε στο Κατάκολο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed