Οι φωτογραφίες που θολώνουν τα νερά και η… διασπασμένη ενότητα της Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά

Την δεκαετία του 1990, αλλά και αυτή του 2000 το πολιτικό σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν το «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό». Στις μέρες μας, το σύνθημα αυτό μεταφέρθηκε προς τα δεξιά, με τους «γαλάζιους» να φωνάζουν «ενωμένη η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές».
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά εδώ στην Κεφαλονιά η Νέα Δημοκρατία μόνο ενωμένη δεν μοιάζει να είναι. Η ΝΟΔΕ στηρίζει Παρίση στο Αργοστόλι, αλλά όχι Ρουχωτά στο Ληξούρι. Η Τ.Ο. Παλλικής στηρίζει Ρουχωτά στο Ληξούρι, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει μεταξύ Κράτσα και Σπύρου στην Περιφέρεια. Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή, φωτογραφίζεται με τον υποψήφιο του Ρουχωτά, Βαγγέλη Λουκέρη και την υποψήφια της Κράτσα, Ιωάννα Μαρκέτου. Η μισή Νέα Δημοκρατία στην Πύλαρο στηρίζει Γάκη και Κράτσα και η άλλη μισή δεν έχει πάρει θέση για τον Δήμο, αλλά στην Περιφέρεια στηρίζει Σπύρου. Η νέα Δημοκρατία του Παρίση στηρίζει Κατσιβέλη και η Νέα Δημοκρατία του Λυκούδη στηρίζει… Μαντζουράτο στο Ληξούρι. Η Μεγαρική Νέα Δημοκρατία στηρίζει από εμπρός την Κράτσα και από πίσω τον Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια. Αναφορικά με τις Βουλευτικές, πάλι έχουμε διάσπαση, αφού ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται να συμφωνεί με την υποψηφιότητα του Χαράλαμπου Λυκούδη, ένα άλλο κομμάτι δεν συμφωνεί με την υποψηφιότητα του Παύλου Παπαδάτου και ένα τρίτο κομμάτι δεν συμφωνεί και με τις δύο παραπάνω υποψηφιότητες. Κατά τα άλλα είμαστε μια… ωραία ατμόσφαιρα, βγάζουμε και καμιά φωτογραφία για να θολώνουμε τα νερά, ωστόσο ο καθένας τραβάει τον δρόμο του…
Υ.Γ. Περιμένουμε εδώ και δύο εβδομάδες να μας ενημερώσει η πρόεδρος της ΝΟΔΕ τι έγινε σε εκείνη τη συνεδρίαση, που κυρίαρχο θέμα ήταν ο στήριξη ή όχι στον Βασίλη Ρουχωτά, αλλά και τα ευτράπελα που έγιναν εκείνο το απόγευμα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed