Μέσα σε μία έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα ο Παύλος Παπαδάτος παρουσίασε χθες το νέο βιβλίο του

«Ρεαλισμός ενάντια στον Λαϊκισμό» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Παύλου Παπαδάτου, το οποίο παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, μέσα σε μία έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.
Το βιβλίο παρουσίασαν ο Παναγιώτης Πικραμμένος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Θεόδωρος Φέσσας και η Μαριολένη Νεοφύτου, οι οποίοι κυριολεκτικά ύμνησαν τον συγγραφέα και το βιβλίο του, ενώ η κυρία Ειρήνη Νικολοπούλου ως συντονίστρια της παρουσίασης, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης αναφερόμενη στον συγγραφέα και στο έργο του. Περισσότερα από 700 άτομα κατέκλυσαν την αίθουσα, ενώ ειδική μνεία έγινε σε ένα πλήθος Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων που ταξίδεψαν ειδικά για την περίσταση.
Το παρόν από τον πολιτικό κόσμο έδωσαν ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο βουλευτής επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Χρήστος Δήμας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Χάρης Θεοχάρης, ο Πρόεδρος Σταύρος Δήμας, ο τέως υπουργός Στέφανος Μάνος, ο Θεόδωρος Κασσίμης, ο Πέτρος Δούκας, ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Νίκος Παπαθανάσης, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Διονύσης Μελιτσιώτης, η πρώτη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά και η Ζωή Ράπτη. Την εκδήλωση επίσης τίμησαν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Μάκης Φωκάς, η Ελένη Δρακοπούλου, ο Φώτης Κρεμμύδας, ο τ. νομάρχης Κεφαλονιάς Διονύσης Λευκαδίτης, ο τέως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Μεσσάρης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ναπολέων Μαραβέγιας.
Στην παρουσίαση επίσης παρευρέθηκαν διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Παύλος Σάμιος κ.α. Ο Παναγιώτης Πικραμένος, τ. Πρόεδρος ΣτΕ, τ. Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στον Παύλο Παπαδάτο στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά σε εκείνο το σημείο επενέβη ο τελευταίος με τη διευκρίνηση ότι αρμόδιος για να εγκρίνει και να ανακοινώσει την υποψηφιότητα των βουλευτών είναι μόνο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπήρξε, ωστόσο, η παρέμβαση της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία επισήμανε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε: “Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε…”.
Ο Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε ότι με τον Παπαδάτο είναι γνωστοί από το 1990 και ότι “…Μείναμε κοντά από τότε, κρατήσαμε τη γνωριμία και το 2007 όταν κατέβηκα στις εκλογές της ίδιας χρονιάς με βοήθησε ποικιλοτρόπως. Ο τίτλος του βιβλίου είναι η ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε γύρω μας και να δούμε τι γίνεται στις ανεπτυγμένες χώρες. Ο Παύλος είναι συνδεδεμένος με την Κεφαλονιά, την αγαπάει, την επισκέπτεται συνεχώς και θέλει να προσφέρει, θέλει να δουλέψει στην Κεφαλονιά. Μια απόφαση του Παύλου για υποψηφιότητα θα ήταν καλή ιδέα για την Κεφαλονιά και για τη Νέα Δημοκρατία. Και όπως καταλαβαίνω από το χειροκρότημά σας και εσείς αυτό επιζητάτε… Θα το μεταφέρω στον πρόεδρο της ΝΔ το έντονο χειροκρότημα για να πράξει τα δέοντα…”.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής ΝΔ, τ. Υπουργός, μεταξύ άλλων τόνισε: “Γνώρισα έναν παθιασμένο και πεισματάρη Κεφαλονίτη, ο οποίος πέτυχε. Ουδέποτε άφησε στην άκρη την αγάπη για τον τόπο του, την Κεφαλονιά. Το βιβλίο του Παύλου θα θέλαμε να το είχε γράψει νωρίτερα. Δεν διστάζει να πει τη γνώμη του, έστω και μερικές φορές με καυστικό τρόπο, ενώ έχει αίσθηση των προβλημάτων. Παράλληλα, προτείνει και λύσεις. Θέλει να δει την Κεφαλονιά με διαφορετικό ΑΕΠ, με εισόδημα, καθαρή. Θέλει να δει την Κεφαλονιά που ονειρεύεται”. Ο Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος ΣΕΒ, είπε: “Ο Παύλος λέει με απλά λόγια τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Τον θαυμάζω για την απλότητα της έκφρασης και την αγάπη του για την Κεφαλονιά, αλλά αν εκλεγεί θα είμαι δίπλα του”.
Η Μαριολένη Νεοφύτου, Πρόεδρος Αδελφότητας Κεφ. και Ιθακησίων Πειραιά, επεσήμανε: “Χαίρομαι που είμαι εδώ και αισθάνομαι μεγάλη αγάπη στο πρόσωπο του Παύλου. Είναι πολλοί οι συντοπίτες μας στην αίθουσα και θέλω να πω ότι εκτιμώ τον Παύλο και το ξέρουν όλοι. Είναι ο εύστροφος και ευπατρίδης Κεφαλονίτης, ο οποίος πέτυχε ό,τι είχε βάλει στόχο. Είχε ως έμπνευση πάντα την Κεφαλονιά”.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του ίδιου του συγγραφέα, ο οποίος αρκετά συγκινημένος μίλησε για είκοσι λεπτά εκτός χειρογράφου. Αρχικά έκανε ειδική αναφορά σε φίλους που ήρθαν από την Ιθάκη και την Κεφαλονιά και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμή που του έκαναν να είναι παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου του. Ευχαρίστησε τους παρουσιαστές, εκθείασε τη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη για το θάρρος της στην αρχή της επιβολής των μνημονίων και αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Πάνου Καρβούνη ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και στην Ευρώπη την αποφράδα ημέρα του θλιβερού δημοψηφίσματος του 2015. Στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό, ενώ ακόμη και η δημιουργία και η συντήρηση της γραφειοκρατίας οφείλεται στην κακώς ασκούμενη πολιτική στη χώρα μας.
Το video με όλες τις ομιλίες των παρουσιαστών είναι διαθέσιμο στo facebook στη σελίδα του Παύλου Παπαδάτου και στο www.papadatospavlos.gr.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed