Πολύ ξύλο και 4 τραυματίες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο

Σοβαρά επεισόδια με τέσσερις τραυματίες σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Ρόδο, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα όπου ήταν προγραμματισμένο το σημερινό συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, Γιάννης Παναγόπουλος πρόκειται για μέλη του ΠΑΜΕ που εισέβαλαν με λοστούς στο χώρο για να τον καταλάβουν και να ματαιώσουν το συνέδριο. Εμείς, ωστόσο, θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει (σ.σ. το συνέδριο), ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παναγόπουλος. Μεταξύ αυτών που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρόδου, είναι ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, το μέλος της Εκτελεστικής γραμματείας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας, Ευθύμης Θεοχάρης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς Γιώργος Μαλέας. Από την πλευρά του το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Μαυροκέφαλος κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι θέλησαν να στήσουν γρήγορα μία κάλπη αποκλείοντας τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΓΣΕΕ σημειώνοντας πως στο συνέδριο δεν συμμετέχουν εργάτες αλλά εργοδότες. Αυτή η ηγεσία που έχει ονοματεπώνυμο, είναι αυτοί που συνεδριάζουν πίσω από κλειστές πόρτες, τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος. Παράλληλα σημείωσε ότι η εισβολή έγινε χωρίς την παραμικρή ζημιά, ενώ κατήγγειλε ότι δικοί του συνδικαλιστές δέχθηκαν επίθεση από ομάδα στελεχών της ΔΑΚΕ. Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρα γεγονότα και συμπεριφορές, ενώ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την απουσία της αστυνομίας. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζησάββας, οι «εισβολείς» -που πρόκειται για μέλη του ΠΑΜΕ- επιτέθηκαν στους συνέδρους που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να καταλάβουν την αίθουσα που θα διεξαγόταν το συνέδριο. Αυτή την ώρα στελέχη της διοίκησης της ΓΣΕΕ κατευθύνονται προς Εισαγγελία Ρόδου για να υποβάλουν μηνύσεις, ενώ είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του συνεδρίου.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ – μη συνέδρων – στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας. Στο Νοσοκομείο μεταφέρονται αυτή την ώρα χτυπημένα 4 μέλη της Διοίκησης. Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής. Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των “προσλήψεων» των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις». Για τα γεγονότα της νύχτας το ΠΑΜΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed