Επιτυχημένη εκδήλωση από την Ρόδη Κράτσα στην Κέρκυρα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Επικεφαλής του Συνδυασμού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» κα Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου που έγινε σε συνεργασία με την ΝΟΔΕ Κέρκυρας και τον Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ, με θέμα τη “Διασυνδεσιμότητα και επικοινωνία των Ιονίων Νήσων. Προϋπόθεση συνοχής και ανάπτυξης”.
Πλήθος κόσμου, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μείζον ζήτημα της διασυνδεσιμότητας των νησιών του Ιονίου και εκφράζοντας τη θερμή υποστήριξή του στο συνδυασμό της υποψήφιας Περιφερειάρχη των Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, έδωσε ένα «βροντερό» παρών στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, παρόντος και του πρ. Προέδρου της ΝΔ, Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη. Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα Στέφανος Γκίκας και οι πολιτευτές Μαριλένα Μάστορα και Σπύρος Κροκίδης. Επιστολές χαιρετισμού της εκδήλωσης και αμέριστης συμπαράστασης στην υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, απέστειλαν ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, ο Υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, μέλος του Τομέα Μεταφορών της ΝΔ, και πρ. Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρος Ανδριώτης και ο πρ. Πρόεδρος ΝΔ και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ – Βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης. Στην ομιλία της η κα Κράτσα- Τσαγκαροπούλου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η διασυνδεσιμότητα των νησιών και η συνοχή στο Ιόνιο απαιτεί σοβαρή και σφαιρική προσέγγιση, με κύριους στόχους την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, τη κοινωνική συνοχή. Για μας η διασυνδεσιμότηα έχει ιδιαίτερη σημασία. Η προσπάθεια ενίσχυσης της Περιφέρειά μας που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και τα χαρακτηριστικά της νησιώτικότητας είναι πολύπλευρη και ξεκινάει από το καλό και ασφαλές οδικό δίκτυο που σε κάθε νησί οδηγεί στις πύλες μεταφορών (λιμένες και αεροδρόμια)», είπε η κυρία Κρατσα- Τσαγκαροπούλου που ανέλυσε στην ομιλία της.
«Το σύστημα πρέπει να βελτιωθεί στο πλαίσιο κάθε νησιού για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλες οι δυνατότητες για τη ορθή διασυνδεσιμότητα των νησιών μας και την επικοινωνία με τον γύρω κόσμο» τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης. Παράλληλα, η κα Κράτσα- Τσαγκαροπούλου ανέλυσε τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε οδικό δίκτυο και λιμένες ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αναβάθμιση των αεροδρόμιων του Ιονίου, και επεσήμανε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του δικτύου υδατοδρομίων στο Ιόνιο. «Πρέπει στη στόχευση μας από την πλευρά της Περιφέρειας, αλλά και από την αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ, να μη μας διαφεύγει το τρίπτυχο, η διασυνδεσιμότητα όλων των μέσων επικοινωνίας και συγκοινωνίας για να δίνει το ένα προστιθέμενη αξία στο άλλο, η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των μέσων αυτών, και η προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό είναι το τρίπτυχο αρχών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο έχει αποδεχτεί η χώρα μας, αλλά είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση για ανάπτυξη και χρηματοδοτήσεις για τα δικά μας σχέδια» τόνισε η κα Κράτσα- Τσαγκαροπούλου και πρόσθεσε:
«Έχουμε ευθύνη και το συναισθανόμαστε και εγώ προσωπικά και οι αξιόλογοι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», να κρατήσουμε την Περιφέρειά μας ενωμένη και να την κάνουμε περισσότερο λειτουργική. Η Περιφέρειά μας έχει τον συνδετικό ιστό, από την κοινή ιστορική και πολιτιστική διαδρομή της. Πρέπει όμως να έχει σήμερα και τα εφόδια μιας σύγχρονης περιφέρειας πουδημιουργεί ένα ευνοϊκό πλαίσιο και δίνει προστιθέμενη αξία σε κάθε ένα νησί. Έτσι μπορεί να δει το μέλλον με αισιοδοξία. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε» είπε η υποψήφια Περιφερειάρχης. Στα προβλήματα της νησιωτικότητας και στην ανάγκη αλλαγής των πολιτικών που θα ασκηθούν για την αναβάθμιση των υπηρεσιών, εστίασε ο Υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, μέλος του Τομέα Μεταφορών της ΝΔ, και πρ. Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρος Ανδριώτης.
Αναφερόμενος στην Κέρκυρα επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί στη διασυνδεσιμότητα του με τα Διαπόντια νησιά, στην αύξηση των τελών Ηγουμενίτσας Κέρκυρας, στην υποβαθμισμένη διασυνδεσιμότητα της Κέρκυρας με τους Παξούς, και στα λιμάνια που χρίζουν άμεσης και οριστικής αποκατάστασης έργων υποδομών. Την ίδια ώρα ο κ. Ανδριώτης μίλησε για την προσέλευση των κρουαζιερόπλοιων, τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να υλοποιηθεί ο κόμβος του νέου λιμανιού της Κέρκυρας, αλλά και τα αναγκαία έργα υποδομών του λιμανιού. Αναφερόμενος στο home porting ο κ. Ανδριώτης επεσήμανε πως «πρέπει να δοθούν κίνητρα στις εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν με τσάρτερ τουρίστες, και να προσεγγίσουν περισσότερα πλοία». Τέλος ο Υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, αναφέρθηκε και στο δίκτυο των υδροπλάνων στο Ιόνιο, κάνοντας μία αναφορά στο παρελθόν για τα οφέλη στον τουρισμό, από τη χρήση τους, αλλά και στην αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης και αδειοδότησης των υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου , υποστηρίζοντας με επιχειρήματα ότι αποτελούν « πυλώνα και πυξίδα για την επιπλέον ανάπτυξη και συνοχή των νησιών», όπως είπε.
Παίρνοντας το λόγο, ο πρ. Πρόεδρος ΝΔ και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ – Βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, μίλησε για τις επενδύσεις στην χώρα μας, που βρίσκονται όπως τις χαρακτήρισε σε «κάμψη», ενώ αναφέρθηκε και στις λανθασμένες πολιτικές που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που προτείνουμε είναι η μελέτη αξιολόγησης της βιωσιμότητας, να γνωρίζουμε το ύψος των επενδύσεων, να γνωρίζουμε τα έσοδα του Δημοσίου, εδώ τώρα δε ξέρουμε ούτε πόσες επενδύσεις θα γίνουν στα λιμάνια, ούτε πόσα έξοδα θα έχει το Δημόσιο, δηλαδή “μπάχαλο”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης. Παράλληλα ο πρ. υπουργός αναφερόμενος στην παραχώρηση των λιμανιών τόνισε ότι «το θέμα της πώλησης των λιμανιών είναι μύθος, δεν υπάρχει πώληση, ενοίκιο είναι. Για να το καταλάβουμε πλέον όλοι και να σταματήσουν πλέον οι μύθοι σε αυτή τη χώρα», είπε. Στην ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε, επίσης, για την ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού στην Ελλάδα και το Ιόνιο, την αξιοποίηση υποδομών και των μαρίνων, μέσω ιδιωτικών επενδύσεων.
«Η Ελλάδα, έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει το κέντρο του παγκοσμίου “yachting”, με την υιοθέτηση πετυχημένων μοντέλων της Ευρώπης. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει η βάση του τουρισμού», τόνισε. Κλείνοντας την ομιλία του ο πρ. Πρόεδρος της ΝΔ και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, επεσήμανε τη σημαντικότητα της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη σημασία των ευρωεκλογών, και των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά κυρίως για τη χρησιμότητα της υποψηφιότητας της Ρόδης Κράτσα στο Ιόνιο. «Η Ρόδη Κράτσα συνδυάζει τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και τις διεθνείς επαφές .Το μεγαλύτερο μέλλον των αποφάσεων λαμβάνεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και από κει μεταφέρονται υπό την μορφή οδηγιών στα κράτη μέλη. Άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, να έχεις το δικό σου δικτυωμένο άνθρωπο, που γνωρίζει και τα θέματα, αλλά και πως θα μεταφέρει κονδύλια, στην Περιφέρεια του, διότι μιλάμε για ανταγωνιστικά προγράμματα. Άρα για όλα τα θέματα που αναλύθηκαν ένας μόνο δρόμος υπάρχει ψήφο στο “ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ” και ψήφο στη Ρόδη Κράτσα» κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.
Παρεμβάσεις έκαναν και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Νίκος Χειρδάρης, ο Πρόεδρος του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας, ο υπεύθυνος του Τομέα Νησιωτικότητας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας κ. Νίκος Σκορδίλης και ο κ. Γιώργος Παξινός Αντιπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Ναυτικών, εις την Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Συντονιστής της επιτυχημένης χθεσινοβραδινής εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας , Γιάννης Κοντός, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι των νησιωτικών Επιμελητηρίων του Ιονίου, υποψήφιοι του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», πολιτικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες του τόπου, καθώς και εκατοντάδες πολίτες.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed