Επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάκη Μονιά στον νεοσύστατο Δήμο Σάμης, ο τέταρτος της… παρέας

Φίλες και φίλοι, σε λίγο χρόνο από σήμερα, με αφορμή τη δημιουργία Δήμου στην Επαρχία μας, θα καλεστούμε να δώσουμε μια νέα πνοή δημιουργίας, στον τόπο μας που αργοπεθαίνει.
Οι περισσότεροι γνωρίζετε την πολιτική μου πορεία(οχτώ χρόνια πρόεδρος στα Γριζάτα και δώδεκα χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σάμης)και τις προσπάθειές μου, στην κοινή απαίτηση των κατοίκων της Επαρχίας μας, για τη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς.
Μαζί βιώνουμε την εγκατάλειψη, την οικονομική ασφυξία και την αδιαφορία που οδηγούν εμάς στο περιθώριο και τα προβλήματα μικρά και μεγάλα στην ανακύκλωση.
Μαζί γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας φθίνουσας πορείας του Τόπου μας, όπου:
Ο πληθυσμός του γερνάει και συρρικνώνεται
Η υποδομή του καταρρέει με γεωμετρική πρόοδο
Ο Μνημειακός και Πολιτιστικός του πλούτος σβήνει και χάνεται
Ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος καταστρέφονται
Ο επαγγελματίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Ο φυσικός πλούτος κινδυνεύει από ανυπαρξία σχεδιασμού
Οι νέοι αδυνατούν να δώσουν ζωή στα όνειρά τους.
Ζώντας όλα αυτά, και ενόψει των νέων δεδομένων που δημιουργούνται με τη διάσπαση του δήμου, με την ίδια όπως παλιά δυναμική, την εμπειρία, τις γνώσεις και μακριά από ομάδες , κομματικά και οικονομικά συμφέροντα, με ειλικρίνεια , εντιμότητα και πάντα με το ίδιο όραμα(ο άνθρωπος και οι ανάγκες του στο κέντρο της πολιτικής) ξεκινάω τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ , που θα δώσει ελπίδα στον τόπο μας.
Γνωρίζω ότι οι δυσκολίες είναι πολλές(ασαφές θεσμικό πλαίσιο, ελλιπής χρηματοδότηση, επιπρόσθετες αρμοδιότητες χωρίς χρήματα, τα επακόλουθα της διάσπασης, η εξ αρχής οργάνωση του δήμου ).
Στηριγμένος σε θέσεις και σχεδιασμό, και με πρόσωπα καταξιωμένα, με ικανότητες, αγάπη για τον τόπο, κοινωνική αποδοχή, γεωγραφική και κοινωνική εκπροσώπηση , δημιουργούμε μια δυναμική κίνηση ελπίδας και προοπτικής με σκοπό να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα.
Ξεκινώντας Δυναμικά με κύριο στόχο το κοινό συμφέρον , δεσμεύομαι απέναντι στον κάθε πολίτη αυτού του τόπου ότι:
Η οικονομική διαχείριση θα είναι ο καθρέφτης μας
Η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων θα είναι ο κυριότερος στόχος μας
Ο σχεδιασμός θα βασιστεί στις ανάγκες της περιοχής και θα στηριχτεί στη συναπόφαση των πολιτών
Η διεκδίκηση και η αξιοποίηση , κάθε δυνατότητας που θα δίνεται, για να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες ανάγκες σε έργα υποδομής και ανάπτυξης, θα είναι ο καθημερινός μας αγώνας
Η ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού και αρχαιολογικού πλούτου, θα αποτελέσει εκπλήρωση καθήκοντος στην Ιστορία και στα παιδιά μας.
Το περιβάλλον θα προστατευθεί και θα είναι σημείο αναφοράς για οποιαδήποτε ανάπτυξη(εξόρυξη υδρογονανθράκων κ.λπ.)
Οι παρεμβάσεις στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα θα είναι ουσιαστικές, με έργα και προβολές, έτσι ώστε να τονωθούν οι κύριες πηγές εσόδων των κατοίκων της περιοχής
Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, αλλά θα παλέψουμε για την αναβάθμισή τους
Στόχος με ιδιαίτερη βαρύτητα θα είναι η εξασφάλιση κοινωνικής πρόνοιας για την περιοχή
Ο πήχης μας για τα σχολικά συγκροτήματα και η διεκδίκηση γι’ αυτά θα είναι ψηλά
Οι προσπάθειές μας ο Δήμος μας να παίξει ενεργό ρόλο στο Νομό και να γίνει σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό κέντρο (επιστροφή υπηρεσιών) και να ξεφύγει από το περιθώριο θα είναι συνεχείς
Θα υπάρχει πάντα θέση για άτομο ή ομάδα που θα θέλει να προσφέρει ιδέες ή έργο στο χτίσιμο του Δήμου που οραματιζόμαστε . ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
Τέλος δεσμεύομαι ότι όλοι οι στόχοι μας θα είναι μια μάχη για να κερδίσουμε το μέλλον αυτού του τόπου , τη Νεολαία. Μια μάχη που θα κερδηθεί , αν η Νεολαία μείνει σ’ αυτόν τον τόπο και σταθεί κριτικά και δημιουργικά απέναντι στα αδιέξοδα που της βάζουν.
Σας καλώ όλους να συστρατευθείτε σ ‘αυτή την προσπάθεια και να δώσετε δύναμη στη Δύναμή σας.

Φιλικά
Μάκης Μονιάς

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed