Διονύσης Μινέτος: «Στόχος μας είναι να απαλλαγούμε, πολεμώντας στα ίδια χαρακώματα, από αυτή την μαύρη Δημοτική Αρχή»

Αγαπητέ φίλε Διονύση Γασπαρινάτε, η κριτική σου προς την παράταξή μας, την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου, για την κατάσταση του κήπου του Νάπιερ είναι κατανοητή, λόγω προεκλογικής περιόδου.
Πλην όμως, οι παρατηρήσεις σου αδικούν όχι μόνο το Θεόφιλο αλλά και ‘σένα τον ίδιο καθότι αν στοιχειωδώς παρακολουθούσες τα δημοτικά συμβούλια και γενικά τις πολιτικές παρεμβάσεις της παράταξής μας στην τοπική κοινωνία και στα τοπικά ΜΜΕ θα είχες εύκολα διαπιστώσει ότι είναι η πολλοστή φορά την τελευταία τετραετία που αναδεικνύουμε την τραγική κατάσταση του Κήπου του Νάπιερ χωρίς φυσικά να «ιδρώνει» το αυτί του Δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση. Αγαπητέ Διονύση δεν ήμαστε εμείς αυτοί που θυμηθήκαμε τον Κήπο του Νάπιερ 40 μέρες πριν τις εκλογές. Αντίθετα, δε θυμάμαι ούτε εσένα ούτε τον επικεφαλή του συνδυασμού σου, ως ενεργοί πολίτες να κάνουν έστω μία αναφορά για τον Κήπο του Νάπιερ τα τελευταία 5 χρόνια. Κατανοώ την ανάγκη για άρθρωση αντιπολιτευτικού λόγου προς όλες τις κατευθύνσεις για τη βελτίωση των εκλογικών σας ποσοστών αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους άλλους συνδυασμούς και διαφωτιστικοί απέναντι στη κοινωνία.
Εμείς φίλε Διονύση μείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως αντιπολίτευση 5 χρόνια. Δεν παραιτηθήκαμε, δεν αυτομολήσαμε, δεν φοβηθήκαμε να βρεθούμε απέναντι από το Λυκούδη και τον Παρίση. Αντιμετωπίσαμε τα πυρά της Δημοτικής Αρχής πολεμώντας στα ίδια χαρακώματα με τις άλλες παρατάξεις, με το Σπύρο το Σαμούρη και τους υπόλοιπους που σήμερα πλαισιώνουν το συνδυασμό μας. Η σύμπλευσή μας είναι προϊόν των κοινών μας αγώνων κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης και μαύρης πενταετίας και όχι κάποιας συνδιαλλαγής. Γιατί ο κόσμος βρήκε το Θεόφιλο Μιχαλάτο στα έδρανα της αντιπολίτευσης όποτε τον χρειάστηκε.
Όταν οι κάτοικοι των Δειλινάτων με επικεφαλής τον Τάσο Τζωρτζάτο κατέβηκαν για να διεκδικήσουν τα χρήματα των ανεμογεννητριών από τη Δημοτική Αρχή, ο Θεόφιλος ήταν εκεί και τους υποστήριξε.
Όταν οι κάτοικοι της Θηνιάς με επικεφαλής το Νίκο Καλογεράτο κατέβηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσουν μειωμένα Δημοτικά Τέλη λόγω χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, ο Θεόφιλος ήταν πάλι εκεί, δίπλα τους.
Όταν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών της «Σχολικής Παραγκούπολης Αργοστολίου» ήλθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσουν ανθρώπινα σχολεία, ο Θεόφιλος ήταν παρόν, στο πλευρό τους.
Γι’ αυτό σήμερα υπάρχει αθρόα προσέλευση και συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Θεόφιλου από όλες τις περιοχές και από όλους τους επαγγελματικούς χώρους.
Φίλε Διονύση, η παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου ήταν που όρθωσε αντίλογο και αντιστάθηκε όταν ο Διονύσης Λυκούδης μηδενίζοντας και ισοπεδώνοντας τα πάντα σαν οδοστρωτήρας δήλωνε αλαζονικά και ανερυθρίαστα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι Αργοστολίου δεν είχαν ρίξει «ένα μυστρί τσιμέντο στο Αργοστόλι», ότι «έπιναν το φραπέ τους στον Πλατύ Γιαλό και λιάζονταν σαν μπακαλιάροι στις ξαπλώστρες χωρίς να πληρώνουν»!!! Εμείς υπερασπιστήκαμε το έργο «Φόρτε» και είπαμε ότι μπορεί κάποιος να ασκήσει κριτική για παραλήψεις στους προηγούμενους Δημάρχους όλων των περιοχών αλλά δεν μπορεί να ισοπεδώνει και να μηδενίζει τα πάντα, γιατί έγιναν πράγματα.
Σε κάθε περίπτωση φίλε Διονύση, σε αυτή την εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, εμείς θεωρούμε ότι το κορυφαίο διακύβευμα είναι πώς θα απαλλαγούμε από τη Δημοτική Αρχή Λυκούδη – Παρίση, κάτι που είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας. Κατά συνέπεια, προς τα εκεί έχουμε στρέψει το σύνολο των πυρών μας.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν «τραυματισμοί από φίλια πυρά». Δεν το θέλει η κοινωνία. Εμείς δεν θα το κάνουμε. Είμαστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε στα ίδια χαρακώματα με εσάς και ότι θα συνεργαστούμε ειλικρινά και με ομοψυχία, τόσο μεταξύ της Πρώτης και της Δεύτερης Κυριακής των Αυτοδιοικητικών Εκλογών όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο της «Απλής Αναλογική»!
Με ειλικρινείς και φιλικούς χαιρετισμούς,

Διονύσης Μινέτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed