Ακούσατε, ακούσατε, ο Καραγκιόζης Δήμαρχος έρχεται στην πόλη μας, μια μεγάλη παράσταση στην κεντρική πλατεία

«Σήμερα φθάνει από την Αμερικήν, με το εξπρές, ένας ευφυέστατος απέραντος νούς, που έχει κάμει σε όλες τις μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Αυτός είναι για μας. Ο σωτήρ της πόλης είναι ο Καραγκιόζης», είπε ο Χατζηαβάτης. Ο Βεζύρης το μαθαίνει και ανακουφίζεται. Το σεράι θα υποστηρίξει τον Καραγκιόζη!
Βλέπει ο θεατής το καράβι να έρχεται στο λιμάνι και τον Καραγκιόζη από την καμπίνα της α’ θέσεως να χαιρετά τα πλήθη. Ανεβαίνει στο Σεράι και εκφωνεί τον προγραμματικό του λόγο:
«Αξιότιμοι συμπολίτες, όλως παραδόξως βλέπω ότι ήλθατε να με υποδεχθείτε ενθουσιωδώς. Έχω κάμει σε πολλές εταιρείες και υπόσχομαι να σας κάμω όλους ευτυχισμένους. Ήμουνα στην εταιρεία Καμόρα, στην Μαφία, στην εταιρεία της Μαύρης Χειρός και διετέλεσα και συνεταίρος του Αλ Καπόνε».
Ο Καραγκιόζης πηγαίνει να ενεργήσει τα της εκλογής και εμφανίζεται ο σιόρ Διονύσιος με άλλους κομματάρχες, οι οποίοι δηλώνουν ότι τα χρήματα τελείωσαν και ζητούν κι άλλα τάλαρα.
«Ο Καραγκιόζης είναι επικίνδυνος», ψιθυρίζουν και αποφασίζεται να συμπράξουν σιόρ Διονύσιος και Μπάρμπα Γεράσιμος. Έρχεται η ημέρα των εκλογών. Είμαστε στο τμήμα. Τρεις κάλπες και από πίσω οι υποψήφιοι.
Πρώτος προσέρχεται να ψηφίσει ο Τσανακόλιας, χωριάτης που μαυρίζει τον Καραγκιόζη. Έρχονται κι άλλοι. Ο Καραγκιόζης μαυρίζεται. Παίρνει το τηλέφωνο και καλεί το σεράι. «Με λυσσάξανε στο μαύρο. Με θάψανε. Ακόμα δεν έκανα σεφτέ στα άσπρα». Επί τέλους έρχονται οι φίλοι του Καραγκιόζη και οι απεσταλμένοι του σεραγιού.
Ο Καραγκιόζης ψηφίζεται. Στους φίλους του, αφού ψηφίσουν, ο Καραγκιόζης γυρίζει και λέει κρυφά: «Ξαναπέρασε γρήγορα να ξαναψηφίσεις». Γίνεται η διαλογή. Το πλήθος και οι υποψήφιοι περιμένουν τα αποτελέσματα. Εξάγονται τα αποτελέσματα των περιχώρων. Ο Καραγκιόζης έχει βουλιάξει. Σε 2000 ψήφους παίρνει 11.
Εις άλλο τμήμα επί 800 ψήφων παίρνει 1. Και ο Καραγκιόζης παρατηρεί σε θρηνώδη τόνο: «Κατά λάθος θα τούπεσε ο ένας». Ο Μπάρμπα Γεράσιμος τώχει βέβαιο πώς επέτυχε. Στέλνει μήνυμα στο χωριό να σφάξουν 500 προβατίνες. Αλλά έρχονται τα αποτελέσματα της πόλεως. Ο Καραγκιόζης θριαμβεύει. Σ’ ένα τμήμα επί 3800 που ψήφισαν παίρνει 4000!
Επί τέλους εκλέγεται. Ευχαριστεί τον λαόν διά των εξής: «Δεν εκλέξατε, αξιότιμοι κύριοι, τον Καραγκιόζη σήμερον, αλλά τον λαόν. Διαλυθείτε ησύχως και περάστε από Σεπτέμβριο να σας διορίσω όλους σε δημόσιες θέσεις. Φέρτε και κανένα τιμολογιάκι να υπογράψω».
Ο κόσμος διαλύεται και ο Καραγκιόζης μπαίνει στο καλύβι του και παίρνει το καταβρεχτήρι. Έρχεται πρώτος ο Χατζηαβάτης να τον συγχαρεί και τον αρχίζει στο κεφάλι ο Καραγκιόζης με το καταβρεχτήρι. Με τον ίδιο τρόπο ευχαριστεί και τον σιορ Διονύσιο. Μένει μόνος και μη έχοντας άλλον να ευχαριστήσει, γυρίζει το καταβρεχτήρι και βαρεί το κεφάλι του…

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed