Ο Νίκος Μηλάτος στο ψηφοδέλτιο του Στέλιου Σπαθή

Ονομάζομαι Νικόλαος Μηλάτος, και αρκετοί από εσάς σίγουρα δεν θα με γνωρίζετε μιας και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα «κοινά» στο παρελθόν. Με αφορμή αυτό, αποφάσισα να πω μερικά λόγια για τον εαυτό μου, κάτι που δεν συνηθίζω λόγω του χαρακτήρα μου.
Είμαι 37 ετών και κατοικώ μόνιμα στα Αντιπάτα Ερίσου. Η αγάπη μου για την τεχνολογία και την επιστήμη με οδήγησε να σπουδάσω στον τομέα της πληροφορικής. Έχω πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στην Πληροφορική και μεταπτυχιακό σε Software Engineering. Εργαζόμουν στην Αθήνα ως μηχανικός λογισμικού έως το 2011. Πριν από κάποια χρόνια, ο πατέρας μου έφυγε από την Κεφαλονιά μετανάστης σε άλλη χώρα, όπως πολλοί άλλοι εκείνα τα χρόνια, με ένα στόχο: μία καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτόν και την οικογένεια του. Το 2011 λοιπόν, βρέθηκα εγώ στην θέση του πατέρα μου, να έχω τον ίδιο στόχο, όμως με αντίθετη κατεύθυνση, την Κεφαλονιά. Στις ρίζες μου λοιπόν, στο μέρος που ενώ κάποτε ερχόμασταν για τις διακοπές μας, εγώ το επέλεξα ως σημείο αναφοράς δικό μου και της οικογένειας μου. Εδώ παντρεύτηκα, εδώ έχτισα το σπιτικό μας και εδώ φέραμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον.
Ασχολούμαι επαγγελματικά με τον τουρισμό και έχουμε εγκλιματιστεί πολύ καλά με την ζωή στο πανέμορφο νησί μας. Δυστυχώς όμως, παρά τις ομορφιές και τα καλά του τόπου μας, υπάρχουν δυσκολίες, προβλήματα και αντιξοότητες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Στην καθημερινότητα των παιδιών του τόπου μας. Στις επιχειρήσεις όλων μας, τουριστικές και μη. Δυσκολίες και προβλήματα τα οποία σε ένα ξένο φαντάζουν ακατανόητες και αδικαιολόγητες. Ο λόγος που δεν έχει βρεθεί λύση τόσα χρόνια σε όλα αυτά τα θέματα δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πώς θα δώσουμε ένα τέλος σε αυτά τα προβλήματα τώρα. Με αποφασιστικότητα, έρευνα, μελέτη, νέες ιδέες, νέες τεχνολογίες, νέα νοοτροπία και νέους ανθρώπους. Μα πάνω από όλα, με ήθος και σεβασμό προς όλους τους κατοίκους αλλά και επισκέπτες του νησιού μας. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” του φίλου Στέλιου Σπαθή. Τώρα πιστεύω πως είναι η ευκαιρία να στήσουμε ένα νέο Δήμο με σωστές και σύγχρονες υποδομές, αποδοτική διαχείριση και λειτουργικότητα. Και πιστεύω πως μπορώ να συνεισφέρω ενεργά στην προσπάθεια αυτή. Αρκεί να μου δώσετε την ευκαιρία.

Νικόλαος Μηλάτος
υπ. Δημοτικός Σύμβουλος/Δ.Ε. Ερύσσου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed