Κατανυκτικά, όπως αρμόζει στην βραδιά, εψάλλησαν τα εγκώμια και έγινε η περιφορά των Επιταφίων στο Αργοστόλι, «Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ…»

Μύρισε άνοιξη σήμερα το βράδυ στον Μητροπολιτικό Ναό. Το βαρύ πένθος για τον θάνατο του Χριστού, έδωσε την ελπίδα της Ανάστασης στους εκατοντάδες συμπατριώτες μας, που παρακολούθησαν τα εγκώμια στον Μητροπολιτικό Ναό.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, όπου μαζί με τους ψάλτες της εκκλησίας και την συμπαράσταση στο ψαλτήρι των Αδελφών Καραβιώτη, απέδωσαν έναν από τους πιο μυστηριακούς και μυσταγωγικούς ύμνους της εκκλησίας μας, τα εγκώμια στον νεκρό Χριστό όταν αυτός μπαίνει στον τάφο Του. Στη συνέχεια, με την συνοδεία των προσκόπων, που μετέφεραν τον Επιτάφιο και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΗΚΕ έγινε η περιφορά σε ολόκληρη σχεδόν την πόλη από Μητρόπολη, Σισσιώτισα, Λιμεναρχείο και πλατεία Βαλλιάνου. Στην διαδρομή προστέθηκαν οι Επιτάφιοι του Αγίου Νικολάου, της Σισσιώτισας, του Αγίου Σπυρίδωνα και των Ταξιαρχών και όλοι μαζί έφτασαν στην πλατεία, όπου μετά από κάποιους στίχους των εγκωμίων έγινε και δέηση από τον Σεβασμιότατο. Ο κ.κ. Δημήτριος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει η περιφορά και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση. Ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής συμμετείχαν τόσο στην Ακολουθία όσο και στην μεγάλη αυτή διαδρομή. Μαζί τους δεκάδες Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αλλά και υποψήφιοι, αφού δεν ξεχνάμε ότι σε λιγότερο από έναν μήνα έχουμε εκλογές. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι από την Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική. Ο καιρός βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε φέτος να γίνει μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη σε όγκο περιφορά στο Αργοστόλι.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed