Το παραδοσιακό πανηγύρι την Ιερά Μονή Θεμάτων, η περιφορά της εικόνας της Παναγίας, ο λίγος κόσμος φέτος και τα εκλογικά… μαγειρέματα

Νέα (νια) Τρίτη σήμερα και για ακόμη μια χρονιά το κέντρο της Κεφαλονιάς έγινε η Ιερά Μονή Θεμάτων, όπου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η περιφορά της εικόνας της Παναγίας.
Ο καιρός μπορεί να ήταν ο ιδανικός, όμως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν έγινε το αδιαχώρητο στην Ιερά Μονή Θεμάτων, αφού ο κόσμος που ανηφόρισε στα ορεινά της Πυλάρου δεν ήταν αυτός που έχουμε συνηθίσει. Ωστόσο, αρκετοί ήταν οι ιερείς από όλη την Κεφαλονιά που έλαβαν μέρος στη Θεία Λειτουργία. Μετά το τέλος της ακολούθησε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας πέριξ του Ναού με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Σάμης. Παρά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε οι λεγόμενοι επίσημοι, αλλά και οι υποψήφιοι ήταν μετρημένη στα δάκτυλα των χεριών μας. Μόνο ο συνδυασμός του Στέλιου Σπαθή, υποψηφίου Δημάρχου Σάμης έδωσε μεγάλο “παρών”. Στα Θέματα εκπροσώπησε την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Γαλιατσάτος και τον Δήμο ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου, Μιχάλης Γάκης. Βρέθηκαν ακόμη εκεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μάκης Αλυσανδράτος και οι εν δυνάμει υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Παπαδάτος και Γιώργος Κοκκόλης. Διακρίναμε επίσης τον υποψήφιο Δήμαρχο Σάμης, Μάκη Μονιά και κάποιους ακόμη υποψηφίους συμβούλους στους νέους Δήμους της Κεφαλονιάς, αλλά και της Περιφέρειας. Μετά την περιφορά ο ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Αμίτσης, πρόσφερε καφέ στο Αρχονταρίκι και στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα για τους επίσημους καλεσμένους, με παραδοσιακή γίδα βραστή και κατσικάκι ψητό. Παράλληλα, κάτω από τα πλατάνια είχε στηθεί γλέντι, με το κέφι να αναβαίνει όσο η ώρα προχωρούσε. Υγεία σε όλους και χρόνια πολλά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed