Ένας δυναμικός και αυθεντικός Διονύσης Αραβαντινός έδωσε το σύνθημα για νίκη στην αποψινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου του

Χρόνια, πολλά χρόνια είχε το Ληξούρι να ζήσει τέτοιες στιγμές. Στιγμές που μένουν, στιγμές που καθορίζουν το μέλλον μιας περιοχής και απόψε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου, Διονύσης Αραβαντινός, έδωσε τις… εξετάσεις του και τις πέρασε με απόλυτη επιτυχία.
Ο χώρος του Μουσείου της πόλης γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει ουσιαστικά την πρώτη δημόσια ομιλία του Διονύση Αραβαντινού ως υποψηφίου Δημάρχου. Ανέβηκε στο βήμα και κυριολεκτικά ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα τον χειροκροτούσαν για το πάθος, για το σθένος να πει τα πράγματα με το όνομά τους, για όλη την παρουσία του. Μπορεί ο κ. Αραβαντινός να είναι μια παλιά καραβάνα της πολιτικής, ωστόσο απόψε έδειξε ότι έχει ηγετικά προσόντα. Κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό του, κέρδισε το στοίχημα με τους συμπολίτες του, κέρδισε το στοίχημα για την κατεστραμμένη και αδικημένη τα τελευταία πέντε χρόνια Παλλική. Στην παρουσίαση του συνδυασμού του βρέθηκε μεταξύ φίλων, μεταξύ συμμαθητών, μεταξύ ανθρώπων που πιστεύουν στο όραμά του, στο όραμα που θα ξαναβάλει την περιοχή στον χάρτη, στο όραμα που θα ξανακάνει την Παλλική μεγάλη, στο όραμα του πλούσιου και ισότιμου συγγενή και όχι του φτωχού, του κατατρεγμένου και του ζητιάνου.
Ο Διονύσης Αραβαντινός χώρισε την ομιλία-παρουσία του σε τρία μέρη. Στο πρώτο επιτέθηκε με σφοδρότητα σε όλους αυτούς που εγκατέλειψαν την Παλλική τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας σοβαρές αιχμές τόσο κατά του νυν Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση, όσο και κατά του υποψηφίου και εκλεκτό του Μεγάρου, Γιώργου Κατσιβέλη, τωρινού Αντιδημάρχου της περιοχής. Στο δεύτερο μέρος αναλώθηκε κυρίως στα της επόμενης ημέρας, εφόσον είναι αυτός ο νικητής των εκλογών κάνοντας αρχή από το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, το οδικό δίκτυο, το πρόβλημα του νερού και την ανάπτυξη μέσω του τουρισμού. Έκανε ειδική αναφορά στην περιοχή Μετόχι της Κατωγής, τα 150 στρέμματα που ανήκουν στον Δήμο και… μουχλιάζουν εδώ και πολλά χρόνια. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επένδυση αυτή θα γίνει κατόπιν διαβούλευσης με τους κατοίκους, αλλά πάνω από όλα θα είναι το συμφέρον του νέου Δήμου Ληξουρίου. Αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, όπως αυτά της καθημερινότητας που αυτή την ώρα ταλανίζουν τους κατοίκους τόσο της πόλης του Ληξουρίου, όπως και αυτούς των χωριών. Η ομιλία του ήταν μεστή, καταιγιστική και πολλές φορές διακόπηκε από τα χειροκροτήματα του κόσμου. Στο χώρο του Μουσείου έδωσε το παρόν ο πρώην Νομάρχης, Διονύσης Γεωργάτος και η πρώην Δήμαρχος, Νόπη Αλεξανδροπούλου. Στο τρίτο κομμάτι παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του. Νέοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, αλλά και παλιοί αυτοδιοικητικοί που έχουν την εμπειρία να τραβήξουν το κάρο της επόμενης ημέρας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed