Η Φιλαρμονική Ιθάκης στο Μέγαρο Μουσικής

Πριν ακόμα εμφανιστεί η Φιλαρμονική μας είχε ξεσπάσει το χειροκρότημα του κόσμου… η αναφορά στο νησί της Ιθάκης και του Νόστου που το συνοδεύει, αλλά και η πληροφορία για την ιστορία της Φιλαρμονικής, το είδος της μουσικής εκπαίδευσης που παρέχει και τον μέσο όρο ηλικίας των μουσικών της στάθηκαν αρκετά για τον κόσμο να επευφημήσει έντονα.
Όταν άρχισαν να μπαίνουν τα πιτσιρικάκια μας, το χειροκρότημα έγινε ακόμα πιο δυνατό, η παρουσιάστρια προσπαθούσε να ακουστεί πάνω από αυτό! Η συνέχεια ήταν αντάξια της θερμής αυτής υποδοχής… καθαρός, ευαίσθητος ήχος, ευδιάκριτα τα όργανα και ο κάθε μουσικός χωριστά, αμεσότητα, παιδεία, μαεστρία. Μας συστήθηκαν με το Swing the Mood του Μichael Sweeney, μας ξεσήκωσαν με ένα ωραίο hit mix του Michael Jackson και μας αποχαιρέτησαν με Μάνο Χατζηδάκι, “Είσαι ένα Περιστέρι”. Αποθεώθηκαν και το άξιζαν! Tρυφερή στιγμή όταν η παρουσιάστρια της βραδιάς, έκπληκτη από την μαεστρία των μικρών μουσικών, πλησίασε ένα κοριτσάκι με στόχο να ανοίξει συζήτηση…
– Πόσων ετών είσαι;
– Έντεκα.
– Πόσα χρόνια κάνεις μουσική;
– (Σκέψη.) Δεν ξέρω!
– Είσαι το ίδιο καλή στα μαθήματα όσο στη μουσική;
– (Σκέψη.) ….. (αμφίβολη σιωπή!).
Εννοείται τη λατρέψαμε!
Την συναυλιακή βραδιά τίμησε με την παρουσία της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Επτανήσιοι φίλοι της Ιθάκης και πολλοί πολλοί Ιθακήσιοι. Πάντα ψηλά, με αγάπη για τη μουσική και την επτανησιακή παράδοση!

Άννα Δευτεραίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed