Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Μάκη Καούκη

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον φίλο και συναγωνιστή Μάκη Καούκη. Ο Μάκης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που πάλευε καθημερινά για τα προβλήματα της πόλης του και ιδιαίτερα της γειτονιάς του. Μαχητής και αγωνιστής για τα πιστεύω και ιδανικά του. Θα μείνει στη μνήμη μας για την ανιδιοτελή προσφορά του και την αγάπη του για την πόλη μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του…
Εκ του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Μόνο θλίψη προκαλεί ο αιφνίδιος θάνατος του συμπολίτη μας Μάκη Καούκη. Ανεξάρτητα από το μετερίζι όλοι μας συμμετείχαμε στον κοινό αγώνα για το καλό του νησιού μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Αλέξανδρος Παρίσης, Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας μαχητής για τα πιστεύω και τη πόλη του, το αγαπημένο του Αργοστόλι, ο Μάκης Καούκης δεν είναι πια ανάμεσά μας. Η θλίψη που μας προκαλεί η απώλειά του απέραντη. Το κενό που αφήνει μεγάλο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους συναγωνιστές του.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής

Ως Πρόεδρος, εκ μέρους της Δημοτικής κοινότητας Αργοστολίου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Γερασίμου Καούκη μέλους του συμβουλίου της Κοινότητας μας. Η αιφνίδια απώλεια σου μας συγκίνησε. Ήσουν κι εσύ ένας κάτοικος αυτής της πόλης του Αργοστολίου και ο λόγος σου και η προσφορά σου ήταν θετική. Ευχόμαστε καλό ταξίδι. Ο θεός να σε αναπαύσει και οι υπόλοιποι να σε θυμόμαστε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς & Ιθάκης σε έκτακτη συνεδρίαση του εκφράζει την απερίγραπτη θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, για τον άδικο και αναπάντεχο χαμό του συμπολίτη μας Μάκη Καούκη εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου. Ο πόνος και η οδύνη που προκαλεί η ξαφνική απώλεια ενός ανθρώπου ζωντανού, δραστήριου, χαμογελαστού, γεμάτου όρεξη για ζωή δεν αποτυπώνεται με λέξεις. Η απώλειά του έχει στοιχίσει σε όλους μας. Ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του εκλιπόντος , για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, που θα ζει πάντοτε μέσα στις καρδιές μας.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Σταματούλα Τσιμάρα

Αγαπητέ φίλε, συνάδελφε, γείτονα και αγωνιστή της ζωής, Μάκη. Η είδηση του ξαφνικού και πρόωρου θανάτου σου έπεσε βαριά στη γειτονιά, στη πόλη, στο νησί που τόσο πολύ αγαπούσες και που απ’ το δικό σου μετερίζι αγωνίστηκες και πάλεψες για ένα καλύτερο αύριο. Να ξέρεις ότι θα μας λήψεις, πολύ περισσότερο βέβαια στα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας σου, αλλά και σε μας τους φίλους και γνωστούς σου γιατί ήσουν αγαπητός σε όλους μας ανεξάρτητα αν διαφωνούσαμε μεταξύ μας. Καλό δρόμο στο μακρύ αυτό ταξίδι που η ζωή σου διάλεξε να πας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.
Κώστας Διακάτος

Μάκη δεν το πιστεύω ότι έφυγες χωρίς να μας πεις έστω ένα αντίo. Δύσκολο να το πιστέψω ότι το Σάββατο πρωί δεν θα σε δω στο Σουλάτσο… Μάκη έφυγες και πήρες μαζί σου την λαϊκή πολιτική σου σοφία… Παύλο μου έλεγες, εγώ ξέρεις σε εκτιμώ, αλλά ανήκω αλλού πολιτικά, αλλά θα δούμε τι θα γίνει… Μάκη μου ας μην έφευγες και όλα τα άλλα μου είναι αδιάφορα. Μάκη θα μας λείψει η πραότητα σου, η λαϊκή σου σοφία και η αγάπη που έτρεφες για όλους μας. Γεράσιμε Καούκη ήσουν πραγματικά μοναδικός. Σου εύχομαι το αιώνιο ταξίδι σου, να είναι ταξίδι σε γαλήνια παραδεισένια νερά.
Παύλος Παπαδάτος

Η χθεσινή ημέρα γέμισε το χώρο του ΚΙΝΑΛ με βαθιά θλίψη καθώς έφυγε από τη ζωή ο φίλος, ο αγωνιστής, ο επαναστάτης, μα πάνω από όλα ο άνθρωπος Μάκης Καούκης. Η μαχητικότητα του, η μόνιμα νεανική του σκέψη, έδειξε το παράδειγμα στις νέες γενιές αυτού του τόπου για το πώς πρέπει να πορεύονται στη ζωή σε κάθε έκφανσή της και πως πρέπει να προτάσσουν τα πιστεύω και τις ιδέες τους απέναντι στο συμφέρον. Σε χαιρετούμε φίλε Μάκη με ένα ποίημα του -Friedrich von Schiller:
Μιλούνε κι ονειρεύονται οι άνθρωποι πολύ
Για ημέρες πιο καλές που μέλλουνε να ‘ρθουνε.
Προς τέρμα αίσιο, που ολόχρυστο ακτινοβολεί,
Να τρέχουνε τους βλέπεις να το κυνηγούνε.
Ο κόσμος θα γίνει παλιός και πάλι νέος θα γίνει
Μα ελπίδα πάντα ο άνθρωπος στο πιο καλό θα δίνει!
Η ελπίδα είναι αυτή που μέσα στην ζωή τον μπάζει,
Γύρω απ’ το αγόρι το εύθυμο αυτή φτεροκοπάει,
Η λάμψη της η μαγική το νέο δελεάζει,
Στο μνήμα με τον γέροντα μαζί αυτή δεν πάει.
Σαν μια ζωή όλο κόπους μες στον τάφο τερματίζει,
Θαμμένος τότε μένει αυτός• μα η ελπίδα συνεχίζει»
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του
Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed