Ένας 78χρονος απόμαχος της ζωής επιτέθηκε αισχρά στα τοπικά ΜΜΕ και στον Θεόφιλο Μιχαλάτο κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του

Με το ζόρι μπορούσε να βάλει τέταρτη λέξη στη σειρά από το κείμενο που είχε μπροστά του. Χλωμός, κουρασμένος και ταλαιπωρημένος ο απερχόμενος Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, παρουσίασε απόψε το βράδυ το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.
Για ακόμη μια φορά ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου στάθηκε όμως τυχερός, αφού ο Θεός έριξε… καρέκλες και αναγκάστηκε να μεταφέρει την πρώτη του ουσιαστικά προεκλογική ομιλία από την πλατεία στην Κοργαλένειο Βιβλιοθήκη. Αν εξαιρέσουμε τους υποψηφίους του και καμιά τριανταριά κλακαδόρους που ήρθαν από άλλα μέρη της Κεφαλονιάς και όχι από τον νέο Δήμο Αργοστολίου, αν εξαιρέσουμε συγγενείς, αδέλφια, ξαδέλφια, συζύγους και γκόμενες των υποψηφίων, αυτοί που έμεναν και θα ψηφίσουν Παρίση στις 26 Μαΐου γέμιζαν δεν γέμιζαν ένα 32άρι λεωφορείο. Το επικοινωνιακό κάζο το γλίτωσε ο Δήμαρχος, αφού ο χώρος της Κοργαλενείου έμοιαζε γεμάτος, σε αντίθεση με μια ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία, που θα φαινόταν έντονα η επικοινωνιακή γύμνια του επικεφαλή της «Ισχυρής Κεφαλονιάς». Ταραγμένος και… χαμένος στην μετάφραση αρκετές φορές ο κ. Παρίσης μπέρδευε τα λόγια του και για μερικά δευτερόλεπτα… χανόταν. Όμως, οι κλακαδόροι ξεκινούσαν το χειροκρότημα και ο σκηνοθέτης της βραδιάς, Διονύσης Λυκούδης έλεγχε την κονσόλα του ήχου, τον οποίο ανέβαζε και κατέβαζε ανάλογα με τα κέφια του ομιλούντος υποψηφίου Δημάρχου.
Η σεμνή τελετή ξεκίνησε με ένα βίντεο περίπου δέκα λεπτών, όπου μέσα σε αυτό παρουσιάστηκαν τα έργα (;) που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή Παρίση στην Κεφαλονιά. Η πλατεία και το εργοστάσιο αφαλάτωσης πήραν την μερίδα του λέοντος. Στο βίντεο αυτό και τι δεν μας είπαν ότι έκαναν και πάνω από όλα τι δεν μας είπαν ότι θα κάνουν στη συνέχεια. Βίντεο με υπογραφή… Μαυρογιαλούρου, με σκηνικά Σπύρου Γασπαρινάτου και σκηνοθετική επιμέλεια Διονύση Λυκούδη. Όλα αυτά μέχρι εδώ, αφού μετά στο βήμα ανέβηκε σχεδόν παραπατώντας ο υποψήφιος Δήμαρχος μέσα σε χειροκροτήματα και αλαλαγμούς. Στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του υπερθεμάτισε για το νέο Αργοστόλι που έφτιαξε αυτός και η ομάδα του, ενώ ένα ακόμη μεγάλο μέρος ήταν αφιερωμένο στον… σχεδόν καταζητούμενο από τις αρχές (έτσι καταλάβαμε) Θεόφιλο Μιχαλάτο. Και τι δεν έσουρε του κ. Μιχαλάτου. «Αυτός χρέωσε την Κεφαλονιά τα προηγούμενα χρόνια, αυτός διώκεται για κακουργηματικές πράξεις, αυτός προσπαθεί να σκλαβώσει την Κεφαλονιά μέσα από τις επιχειρήσεις του. Εμείς είμαστε εδώ για να σας σώσουμε από την οικονομική σκλαβιά, για να έχουμε οικονομική ελευθερία στο νησί, εμείς είμαστε οι καθαροί, εμείς, εμείς, εμείς…», ανέφερε ο κ. Παρίσης. Δύο φορές μάλιστα μπέρδεψε τον κ. Μιχαλάτο λέγοντας ότι ήταν Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων και παρά τις φωνές από τον υποβολέα του δεν κατάφερε να το διορθώσει. Μιλάμε για τρικυμία εν κρανίω.
Η συνέχεια ήταν… αφιερωμένη στα τοπικά ΜΜΕ εκτός από εκείνα που ελέγχονται από το Μέγαρο. Τι σκουπίδια και κακό έβγαλε από τον στόμα του, άλλο πράγμα. Στο τέλος είπε και το θεϊκό «είμαστε εδώ για να σας ελευθερώσουμε από την σκλαβιά και να έχουμε ελευθερία του λόγου το νησί μας από αυτούς που μας πολεμούν λυσσαλέα, από τα ΜΜΕ που έχει αγοράσει και αυτά που πληρώνει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος». Πριν από το τέλος της ομιλίας του παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού της Ισχυρής Κεφαλονιάς τόσο στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο όσο και σε αυτό της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου. Βέβαια, έλλειπαν τρεις-τέσσερις ωστόσο αυτό διόλου απασχόλησε τον κ. Δήμαρχο. Έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η συμμετοχή, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου του πρώην Λιμενάρχη, Γιώργου Καλιτσουνάκη. Μέσα σε χειροκροτήματα έκλεισε αυτή η σπουδαία βραδιά για την Ισχυρή Κεφαλονιά και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα που στις 26 Μαΐου θα απαλλαγούμε από την παρουσία τους. Πάντως, εντύπωση έκανε ακόμη και στους χειροκροτητές του κ. Παρίση απόψε, που δεν αναφέρθηκε σε κανέναν άλλο υποψήφιο, πέρα από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο. Κάποιοι μάλιστα σχολίασαν ότι όλους τους άλλους (Φόρτες, Κουρούκλης, Κωνσταντάτος, Παντελειός) τους έχει για… πρωινό.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed