Ο Αντώνης Λουβερδής έτοιμος να επιστρέψει στα κοινά

Η χωροταξική αναδιάταξη και η σύσταση του νέου Δήμου Αργοστολίου, δημιουργεί νέα δεδομένα και αναδεικνύει νέες προκλήσεις για τον τόπο μας. Σε ένα τέτοιο κλίμα έγινα αποδέκτης παραινέσεων και προτροπών ώστε να συμμετάσχω ενεργά στη διαμόρφωση των εξελίξεων που αφορούν στο μέλλον της περιοχής μας.
Αποφάσισα να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια, συμμετέχοντας στον συνδυασμό «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορώ να συμβάλλω, προτάσσοντας τις αξίες και τις ιδέες μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι οφείλουμε να αναδείξουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες των περιοχών που απαρτίζουν τη Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ισόρροπη ανάπτυξη που θα βασίζεται στον σωστό προγραμματισμό και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών, στην κοινωνική συνοχή τους και στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων τους. Πρέπει να επιλεγούν οι εκπρόσωποι εκείνοι που θα κληθούν να διαχειριστούν τα αιτήματα και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Πέραν όμως της διεκπεραίωσης των ζητημάτων της καθημερινότητας, οι εκπρόσωποί μας θα πρέπει να εστιάσουν τόσο στην ποιοτική όσο και στην οικονομική προοπτική του τόπου.
Από τη μια, η ποιοτική αναβάθμιση περνά μέσα από τη στήριξη των δράσεων των πολιτιστικών συλλόγων, την ανάδειξη των κοινών χαρακτηριστικών και την εμπέδωση της κοινωνικής συνοχής. Θα πρέπει να διαμορφωθούν ευνοϊκές συνθήκες για την ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς κάτι τέτοιο θα τους απομακρύνει από επιβλαβείς συνήθειες, θα συμβάλλει στη σωματική και ψυχική τους υγεία και θα αναπτύξει το αίσθημα της συνεργασίας και της συλλογικότητας. Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη να επανασυσταθούν οι δομές του πρώην Δήμου Αργοστολίου για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τις οποίες η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει συνειδητά εγκαταλείψει. Είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», τα ΚΑΠΗ, η «Βοήθεια στο Σπίτι» και να επαναλειτουργήσει η «Καμπάνα» για τα παιδιά με τις ειδικές δεξιότητες, έτσι ώστε να αισθάνονται ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, έχοντας τις ίδιες ευκαιρίες. Οφείλουμε να παραδώσουμε επιτέλους στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας ένα σύγχρονο Γηροκομείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Με τέτοιου είδους δράσεις ο Δήμος στέκεται δίπλα στον πολίτη, ακούει τις ανάγκες και απαντά στα προβλήματά του αναδεικνύοντας το κοινωνικό του πρόσωπο.
Από την άλλη, η οικονομική προοπτική βασίζεται μεταξύ άλλων στην:
αξιοποίηση των αιολικών πάρκων και του ΧΥΤΥ,
ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς,
στήριξη του τουριστικού προϊόντος και του αγροτουρισμού,
ενθάρρυνση ήπιων μορφών επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων αρίστης ποιότητας (κρασί, λάδι, μέλι), της αναβάθμισης της κτηνοτροφικής δραστηριότητας μέσα από τη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων και της αειφόρου ανάπτυξης.
Όλα τα παραπάνω μαζί με τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον αστικό ιστό της πόλης του Αργοστολίου όπως το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η ρυμοτόμηση της Λάσσης, η επέκταση της ΒΙΠΕ και του σχεδίου πόλεως συνθέτουν το πλαίσιο που θα αναδείξω και τους στόχους με βάση τους οποίους θα κινηθούμε την επομένη της εκλογικής διαδικασίας.
Μαζί με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και τους συνεργάτες του, συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια που έχει στόχο να αποκαταστήσει τη σχέση του Δήμου με τον Πολίτη.
Μαζί στην κοινή προσπάθεια που φιλοδοξεί να δώσει πειστικές απαντήσεις στις νέες προκλήσεις που αναδεικνύονται για τον τόπο μας.
Μαζί, με τον Δημότη πρωταγωνιστή, σε ένα Δήμο που θα είναι διαμορφωτής και όχι ουραγός των εξελίξεων.

Αντώνης Λουβερδής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Δημοτική Συμπολιτεία

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed