Μύρτος, Αντίσαμος, Σκάλα και Πλατύς Γιαλός χωρίς γαλάζια σημαία, ακόμη μια επιτυχία του Παρίση, του Λυκούδη και του Κεκάτου

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών αειφόρου τουρισμού.
Η Κεφαλονιά δεν τα κατάφερε ούτε φέτος να ανταποκριθεί σε αυτόν τον αγώνα δρόμου που γίνεται κάθε χρόνο, προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της. Το χειρότερο όλων είναι ότι τέσσερις από τις διασημότερες παραλίες του νησιού μας, ο Μύρτος, η Σκάλα, η Αντίσαμος και ο Πλατύς Γιαλός είναι εκτός λίστας. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Μεγάρου και του Αντιδημάρου Τουρισμού κ. Κεκάτου, που τόσο πρόβαλλε προχθές για το έργο του ο Δήμαρχος στην προεκλογική του ομιλία. Ακόμη ένα έγκλημα αυτής της Δημοτικής Αρχής, ακόμη μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον υπεύθυνο του τουρισμού στο νησί μας. Ο Μύρτος και η Αντίσαμος, δύο παραλίες παγκοσμίως γνωστές, δεν θα έχουν γαλάζια σημαία, άρα θεωρούνται επικίνδυνες για τους λουόμενους, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Και εις ανώτερα, πολλά συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Παρίση, στον Διονύση Λυκούδη και στον Ευάγγελο Κεκάτο. Να τους χαίρεται ο τουρισμός της Κεφαλονιάς που τον έφτασαν στα… ύψη. Οι παραλίες που πήραν φέτος γαλάζια σημαία είναι:
Άβυθος
Αγία Βαρβάρα Κατελειός
Άμμες
Αράγια Πόρου
Λέπεδα
Λουρδάς
Μακρύς Γιαλός
Μεγάλη Άμμος
Μούντα
Γραδάκια
Παλιοσταφίδα
Ξι
Πετανοί
Σάμη
Σπάσματα

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed