Περιοδεία της «Δημοτικής Αναγέννησης» σε χωριά της Ερύσσου

Στα χωριά της Ερύσσου, Άσσο, Κοθρέα, Κοκολάτα, Δεφαρανάτα, Βασιλικάδες και Μεσοβούνια, περιόδευσαν χτες, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάκης Μονιάς και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την «Δημοτική Αναγέννηση για τον Δήμο Σάμης».
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν κατοίκους των χωριών να σταματήσουν στα καφενεία και να συζητήσουν μαζί τους, για τα προβλήματα που τους απασχολούν, αλλά και τις προσδοκίες τους από τον νέο Δήμο Σάμης. Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους κατοίκους, είναι ο φωτισμός, οι δρόμοι, η έλλειψη νερού, η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες τους για όλους,το σχολείο στα Μεσοβούνια ( εκσυχρονισμό κ επιδιόρθωση αυτού ) η επαναφορά του δυσπρόσιτου για καθηγητές δασκάλους κλπ ,η καθαριότητα,η υγεία καθώς και η απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται σε προνομιούχο σημείο στο χωριό του Κοθρέα! Το συμπέρασμα που βγαίνει από τις επαφές με τους κατοίκους των χωριών αυτών και όχι μόνο, είναι πως η εγκατάλειψη αυτών από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και η μνημονιακή καταστροφική «καταιγίδα», έχει φέρει τη ποιότητα ζωής τους, αρκετά χρόνια πίσω!
Γιατί όταν το 2019, διαπιστώνεις πως τα αυτονόητα που δικαιούνται, είναι βασικό αίτημα των κατοίκων αυτών, τότε…»κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκείας»! Και αυτό το σάπιο δεν είναι τίποτε άλλο, από τις πολιτικές της κεντρικής και τοπικής Δημοτικής εξουσίας! Της πολιτικής της πλήρους εγκατάλειψης και απαξίωσης των κατοίκων της περιφέρειας του νησιού μας, από το ντόπιο αιρετό προσωπικό του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς και της πολιτικής της κεντρικής εξουσίας, που δέκα χρόνια τώρα, στα πλαίσια των μνημονίων, «πετσοκόβει» ακόμα και παροχές προς τους πολίτες, συνταγματικά κατοχυρωμένες! Ο Μάκης Μονιάς και τα μέλη της παράταξης, τόνισαν στους κατοίκους τη σημασία που θα έχει για τον νέο Δήμο Σάμης, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις λήψεις των αποφάσεων καθώς και το πλαίσιο διεκδίκησης που οι ίδιοι θα θέσουν για τα προβλήματα και τις ανάγκες που τους απασχολούν. Για τον νέο Δήμο, η συμμετοχή και η διεκδίκηση των κατοίκων, θα είναι βασικά συστατικά, για να ξεκολλήσουμε από το τέλμα των τελευταίων ετών και όχι μόνο. Σήμερα Παρασκευή , 17 Μαίου και ώρα 5 μ.μ , η «Δημοτική Αναγέννηση για τον Δήμο Σάμης» θα επισκεφθεί τα χωριά, Νεοχώρι, Κομιτάτα, Καρυά, Πατρικάτα, Βαρύ και Πλαγιά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed