«Ξεβράκωσε» πάλι τον Παρίση και το Μέγαρο ο Θόδωρος Γαλιατσάτος για τα έργα στο Αργοστόλι, σκληρή επίθεση σε Κράτσα και Σπύρου

Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση έκανε σήμερα το βράδυ στη οδό Βαλλιάνου ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος, που στην κυριολεξία «ξεβράκωσε» το Μέγαρο, ενώ επιτέθηκε τόσο στην Ρόδη Κράτσα όσο και στον Σπύρο Σπύρου.
Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας έναν μίνι απολογισμό στα πεπραγμένα της δικής του Περιφερειακής Αρχής τονίζοντας ιδιαίτερα τα μεγάλα έργα που ολοκληρώθηκαν μέσα σε αυτή, όπως η Γέφυρα του Χάρακα, το Γηροκομείο Αργοστολίου και το λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη, δύσκολα έργα όπως τα χαρακτήρισε, τα οποία όπως είπε είχαν βαλτώσει πριν ο ίδιος αναλάβει την Περιφέρεια. Έριξε πολλές ευθύνες στον προκάτοχό του, Σπύρο Σπύρου, για τον οποίο είπε πως ίσως να θέλησε το 2014 να εκδικηθεί τη νέα Περιφερειακή Αρχή της ΑΝΑΣΑ. Επιτέθηκε στην έτερη υποψήφια, Ρόδη Κράτσα, την οποία κατηγόρησε ότι για 15 χρόνια που ήταν διορισμένη από το κόμμα της Ευρωβουλευτής δεν έκανε απολύτως τίποτε για τα Ιόνια Νησιά. Υπεραμύνθηκε του γεγονότος ότι τόσο αυτός όσο και η ΑΝΑΣΑ ήταν οι πρώτοι που έθεσαν το θέμα του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στα νησιά μας από το 2010 όταν οι άλλοι δεν ήξεραν τι είναι αυτό. Το ζουμί της ιστορίας όμως ήταν όταν άρχιζε να ονοματίζει τα έργα τα οποία χρηματοδότησε η Περιφέρεια μέσω του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων. Έργα, όπως η ανάπλαση της πλατείας Αργοστολίου και των γύρω δρόμων, της επανένταξης στο ΕΣΠΑ και της αποπεράτωσης του Γηροκομείου Αργοστολίου, την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Ληξούρι, την χρηματοδότηση για την ανακατασκευή των γηπέδων Καραβομύλου, Σκάλας, Μακρυωτίκων και Ληξουρίου και την αποκατάσταση του Θεάτρου Λαυράγκα. Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά τα έργα τα έχει εντάξει στο προεκλογικό του φυλάδιο ο Αλέξανδρος Παρίσης, τον οποίο με λίγα λόγια «άδειασε» για ακόμη μια φορά ο κ. Γαλιατσάτος.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του αναφέροντας έργα και δράσεις που θα γίνουν στη νέα θητεία, αν επιλεγεί πάλι αυτός να είναι Περιφερειακή Αρχή. Έδωσε μεγάλη έμφαση στον τουρισμό και την προβολή των νησιών μας στο εξωτερικό, πλάθοντας το εγκώμιο του Αντιπεριφερειάρχη, Σπύρου Γαλιατσάτου για το μέχρι τώρα έργο του στον τομέα αυτόν. Μίλησε για την ανάγκη να στηριχθεί ακόμη περισσότερο ο πρωτογενής τομέας της Κεφαλονιάς, χαρακτηρίζοντας τα προϊόντα του νησιού μας κορυφαία, ενώ αφιέρωσε χρόνο τόσο στον Πολιτισμό όσο και στον Αθλητισμό. Από τα έργα που θα γίνουν την επόμενη θητεία πρόταξε τον δρόμο Καραβόμυλος-Αγία Ευφημία και τον δρόμο Αεροδρόμιο-Κρανιά. Μίλησε ακόμη για το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ιονίου Οδικού Άξονα που θα αρχίζει από την βόρεια Κέρκυρα και θα τελειώνει στην Ζάκυνθο. Αναφορικά με την Κεφαλονιά επισήμανε τους δρόμους Φισκάρδο-Αργοστόλι, Αργοστόλι-Πόρος και Αργοστόλι-Σάμη. Τέλος αναφέρθηκε στην ΟΧΕ Παλλικής λέγοντας ότι ο νέος Δήμος Ληξουρίου θα βρει… προίκα περίπου 60 εκ ευρώ για να τα διαθέσει για τις υποδομές της κατεστραμένης από τους σεισμούς του 2014 περιοχής. Κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του είχε καλά λόγια να πει για τους υποψηφίους του συνδυασμού του με το θερμότερο χειροκρότημα να εισπράττει ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, που με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Γαλιατσάτο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους της Π.Ε. Κεφαλληνίας-Ιθάκης για τη συνεργασία που είχαν.
Μπορεί ο κόσμος, ίσως και λόγω της ψύχρας, να μην ήταν πολύς στην αποψινή συγκέντρωση, ωστόσο κάποια άτομα που εμφανίστηκαν εκεί αξίζει να τα αναφέρουμε. Παραβρέθηκε η Βουλευτής του Νομού μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του Μάκη Φόρτε, Σπύρος Πεφάνης, Διονύσης Γασπαρινάτος, Γιάννης Βαρούχας και Γιώργος Τζωρτζάτος και αρκετοί ακόμη υποστηρικτές διαφορετικών δημοτικών παρατάξεων. Στο τέλος της ομιλίας του παρουσίασε τους 11 υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ στην Κεφαλονιά και αυτοί είναι:
Άγγελος Ατσάρος
Τάκης Βασιλάτος
Σπύρος Γαλιατσάτος
Παναγής Δρακουλόγκωνας
Γερασιμούλα Θεοδωρακάτου
Λουλιέτα Μπάμπη
Παναγής Νεόφυτος
Κάκια Παπαχρήστου
Σουζάνα Πεφάνη
Σπύρος Παγώνης
Κυριάκος Σταμούλης

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed