Αλέξανδρος Αλεξάκης: «Η Κεφαλονιά θα φέρει τη μεγάλη νίκη στην παράταξή μας», παρουσία Ανδρέα Λοβέρδου η κεντρική του ομιλία

Την Κεφαλονιά επέλεξε για να κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», Αλέξανδρος Αλεξάκης, παρουσία του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, συμπατριώτη μας, Ανδρέα Λοβέρδου.
Ο κόσμος που βρέθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο του Αλέξανδρου Αλεξάκη ήταν αρκετός και χωρίς υπερβολή θύμιζε άλλες εποχές, αν και οι ψηφοφόροι, όλων των παρατάξεων αποφεύγουν να πηγαίνουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις αναφορικά με την Περιφέρεια. Ο κ. Αλεξάκης στην αρχή της ομιλίας του κάλεσε κοντά του όλους τους υποψηφίους Συμβούλους του συνδυασμού του, θέλοντας να δείξει την συλλογικότητα του ψηφοδελτίου και παράλληλα να τους ευχαριστήσει για τον ηθικό, ανιδιοτελή και αγνό αγώνα που έκαναν τους δύο προηγούμενους μήνες. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την προεκλογική του πορεία ως πρωτόγνωρη, συγκλονιστική, ιστορική αυτοδιοικητική διαδρομή. «Είμαι χαρούμενος που η μοίρα με έταξε να είμαι συντονιστής σε μια παράταξη που είναι γέννημα θρέμμα του λαού μας. Μιας παράταξης που εμπνέει και κινητοποιεί όλο και περισσότερους πολίτες, ιδιαίτερα νέους που επενδύουν σε εμάς και έχουν την απαίτηση να ανταποκριθούμε στο μεγάλο μας χρέος», τόνισε ο κ. Αλεξάκης και συνέχισε: «Σε αυτές τις εκλογές ο χρόνος ήταν λιγοστός, τα μέσα λιγοστά και οι ευκαιρίες ελάχιστες, ωστόσο κάθε στιγμή χτυπάει η καρδιά και ο παλμός ενός αποφασισμένου λαού να πάρει την τύχη στα χέρια του. Τα μηνύματα που φτάνουν από κάθε χωριό των Επτανήσων είναι μηνύματα νίκης για την παράταξή μας, νίκης ηθικής, νίκης εκλογικής, νίκης πολιτικής. Δικαιώσαμε το περιεχόμενο της ιστορικής φράσης: πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς».
Στη συνέχεια ο κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα και στις θέσεις της παράταξής του, αναφορικά με την ανάπτυξη, την ενίσχυση της οικονομίας, του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα. Μίλησε τα μεγάλα προβλήματα της υγείας, της εκπαίδευσης και των κοινωνικών δομών που μαστίζουν τα νησιά μας. Αναφέρθηκε στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτισμικού και πνευματικού αγαθού των νησιών μας. Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε: «Σας μιλήσαμε από την πρώτη ημέρα με καθαρό λόγο και με τίμιες κουβέντες βγαλμένες από την καρδιά μας. Μιλήσαμε με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και αξιοπιστία σε μια σειρά θεμάτων που δουλεύουμε και αποτυπώνουν το νέο όραμά μας, μια νέα διαφορετική πρόταση για όλα τα νησιά του Ιονίου. Είμαι σίγουρος ότι η Κεφαλονιά θα φέρει τη μεγάλη νίκη στην παράταξή μας». Με το τέλος της ομιλίας του κ. Αλεξάκη στο βήμα ανέβηκε ο συμπατριώτης μας Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος με τον λόγο του κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και όλους εκείνους που έφυγαν από το ΚΙΝΑΛ ή παλαιότερα από το ΠΑΣΟΚ για μια καρέκλα δίπλα στους ψεύτες και πολιτικούς απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε από τον λαό της Κεφαλονιάς να ενισχύσει με όλες του τις δυνάμεις το ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Αλεξάκη και παράλληλα τόνισε την σπουδαιότητα της ψήφου των πολιτών στις Ευρωεκλογές, που τις χαρακτήρισε πρόκριμα για τις Εθνικές Εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, ζητώντας το ΚΙΝΑΛ να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed