Τα «βουβάλια» του Μεγάρου παλεύουν για μια θέση στον ήλιο, την ώρα που τα «βατράχια» δέχονται πιέσεις, ακόμη και απειλές

Ο κακός χαμός γίνεται στο στρατόπεδο της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», εκεί όπου βλέπουν να έρχεται η καταστροφή και η εκλογική ήττα και έχουν βγει τα μαχαίρια, προκειμένου οι πρωτοκλασάτοι να έχουν μια θέση στον… ήλιο του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι εποχές που στο Αργοστόλι ο συνδυασμός του Αλέξανδρου Παρίση εξέλεγε 10 συμβούλους έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτή τη φορά η μπίλια θα κάτσει στους τέσσερις ή σε αισιόδοξες προβλέψεις στους πέντε, με τη μία θέση να την καταλαμβάνει ο ηττημένος υποψήφιος Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης. Από εκεί και πέρα μένουν ακόμη τρεις ή το πολύ τέσσερις θέσεις και ο αγώνας είναι μεγάλος για όλους. Σε αυτή τη μάχη υπάρχουν τα λεγόμενα «βουβάλια» του Μεγάρου, δηλαδή 7-8 υποψήφιοι που δεν μπορούν να διανοηθούν ότι ενδεχομένως να πάνε στο σπίτι τους. Εκεί λοιπόν έχει ξεσπάσει ο πόλεμος. Ο ένας κόβει τον άλλον από τα ψηφοδέλτια που μοιράζουν, έχουν γίνει διάφορα επεισόδια εντός και εκτός Μεγάρου και όλα δείχνουν ότι η αποψινή και η αυριανή νύχτα θα είναι μυρίζει αρκετά από… Άγιο Βαρθολομαίο. Αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη είναι τα λεγόμενα «βατράχια», αφού δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγούν από τη μία και από την άλλη δέχονται τρομερές πιέσεις, ακόμη και απειλές από τα «βουβάλια» για να βάζουν το όνομά τους στα ψηφοδέλτια που μοιράζουν. Οι 14-15 «ντελιβεράδες» του Μεγάρου θα βγουν στο τέλος και κερατάδες και ζημιωμένοι, αφού δεν θα εκλεγούν και από πάνω θα τα ακούσουν κιόλας από αυτούς που θα μείνουν έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί την Κυριακή το βράδυ στο στρατόπεδο της «Ισχυρής Κεφαλονιάς».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed