Ευπρεπής, πολιτισμένος και… αναγεννημένος ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο επόμενος Δήμαρχος, έστειλε το μήνυμα της νίκης

Σε μια συγκέντρωση που δεν είχε προηγούμενο στα πολιτικά χρονικά του Δήμου Αργοστολίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, έδωσε το μήνυμα της νίκης για τον ίδιο και την «Δημοτική Συμπολιτεία».
Ακόμη και όταν άλλοι μας… ελευθέρωναν πριν από εννέα χρόνια, τότε που όλα ήταν με το μέρος τους δεν κατάφεραν να μαζέψουν τόσο πολύ κόσμο μόνο από τα όρια του Δήμου Αργοστολίου. Οι εκτιμήσεις μιλούν για 600 και πλέον άτομα που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία με τον κινέζικο γρανίτη και τους κοκοφοίνικες για να παρακολουθήσουν την κεντρική προεκλογική ομιλία του Θεόφιλου Μιχαλάτου. Μετρημένος, ευπρεπής, πολιτισμένος και πάνω από όλα φρέσκος κατάφερε με τον λόγο του να πείσει ακόμη και τους… άπιστους ότι το Αργοστόλι, ολόκληρη η Κεφαλονιά, πρέπει να αλλάξει πολιτική σελίδα. «Θέτω στην κρίση σας την υποψηφιότητα μου και την παρουσία μου. Για να αλλάξουμε την Κεφαλονιά που αγαπάμε, για να την αλλάξουμε όλοι μαζί. Σήμερα δεν τελειώνει ένας προεκλογικός δρόμος, σήμερα ανοίγουμε την πόρτα προς το αύριο. Σήμερα ξεκινάμε και θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί», ανέφερε μόλις ανέβηκε στην εξέδρα ο κ. Μιχαλάτος και συνέχισε: «Η παρουσία σας είναι ένα σημείο και ένα σήμα για το τι θα συμβεί αυτή την Κυριακή, για το τι θα συμβεί την άλλη Κυριακή. Ναι αλλάζουμε. Ναι κλείνει αυτός ο κύκλος των 9 χρόνων. Πιάνουμε το νήμα για την αναγέννηση της Κεφαλονιάς ολόκληρης. Από εκεί που σταματήσαμε το 2010. Για να φτάσουμε εδώ νικήσαμε τους εαυτούς μας, πρώτα αυτούς, νικήσαμε τα λάθη μας. Νικήσαμε αλαζονικές συμπεριφορές, την αντίληψη ότι είμαστε μοναδικοί, την έλλειψη συνεργασίας. Την άρνησή μας να κατανοήσουμε τις ιδέες του άλλου. Και τώρα μας βλέπετε μπροστά σας να είμαστε όλοι μαζί. Έμπειροι άνθρωποι στην αυτοδιοίκηση με παρουσία στο χρόνο. Νέα παιδιά με κέφι και ενθουσιασμό».
Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στη συνέχεια μίλησε με καλά λόγια για τους υποψηφίους Δημάρχους των άλλων συνδυασμών, αλλά και για τα χρόνια που πήγαν χαμένα. Συγκεκριμένα είπε: «Θέλω ακόμα να κάνω καθαρό ότι δεν ανταγωνίζομαι και δεν ανταγωνιζόμαστε το Μάκη Φόρτε, τον Αλέξανδρο Παντελειό, τη Λαϊκή Συσπείρωση. Θεωρούμε ότι όλοι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά στην ίδια κατεύθυνση για την μετατροπή και το τέλος αυτής της θλιβερής διακυβέρνησης της Κεφαλονιάς αυτά τα 9 χρόνια. Με όλους αυτούς θα συναντηθούμε, θα συνεννοηθούμε, θα συνεργαστούμε εφόσον και αυτοί επιθυμούν. Μια τέτοιου είδους συνεννόηση και μια τέτοιου είδους συνεργασία. Εμείς το λέω καθαρά δεν βάλαμε στόχο να κερδίσουμε τις εκλογές, βάλαμε στόχο να νικήσουμε τις εκλογές. Δεν προσδοκούμε το κέρδος, προσδοκούμε τη νίκη. Σας το λέω και αυτό σας το εγγυώμαι. Από την άλλη μεριά θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω σαν αντίπαλο μου τον κ. Παρίση και δεν τον βλέπω γιατί δεν διοικεί αυτός τον Δήμο. Δεν είναι ο δήμαρχος της πόλης. Δεν είναι ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς. Την παραχώρησε αυτήν την ιδιότητα, την έκανε δώρο. Δεν θέλησε να είναι δήμαρχος. Επέλεξε ο ίδιος το ρόλο του δεύτερου, ένα τυπικό ρόλο. Αποφάσισε ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς να είναι ο Διονύσιος Λυκούδης. Και τώρα έπρεπε ο Αλέκος Παρίσης να μιλήσει καθαρά. Να πει δηλαδή στους Κεφαλλονίτες: Είμαι ένα όχημα, είμαι ένα αυτοκίνητο, είμαι ένα μέσο μεταφοράς που θα μεταφέρω τον Διονύση Λυκούδη στο Δήμο. Σε αυτόν θα παραδώσω αυτόν τόπο, για αυτό κατεβαίνω στις εκλογές. Δεν θέλω να εκλεγώ Δήμαρχος. Θέλω όμως να κάνω Δήμαρχο τον Διονύση Λυκούδη. Αυτό έπρεπε να πει ο Αλέκος Παρίσης, αλλά δεν το είπε. Γίνεται αυτό που όλη η Κεφαλονιά γνωρίζει Αλέκο Παρίση, δεν μπορείς να κρυφτείς άλλο πια μέσα στο δημοτικό κατάστημα. Πίσω από την κουρτίνα, πίσω σου είναι ο Διονύσης ο Λυκούδης».
Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλάτος ανέφερε για τον τίμιο αγώνα που έκανε η παράταξή του, για τις απαντήσεις που δεν έδωσε στους ανώνυμους υβριστές του, κάλυψε τους συνεργάτες τους για τον πόλεμο που δέχθηκαν και αυτοίμ, ενώ ανέφερε ότι στόχος των υβριστών του ήταν όχι μόνο αυτός και οι συνεργάτες του, αλλά ολόκληρη η Λειβαθώς. Υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του στο επιχειρείν, τονίζοντας ότι μέσα από τις επιχειρήσεις του δραστηριοποιούνται 117 Κεφαλονίτες Παραγωγοί. Έκλεισε αυτή την ενότητα λέγοντας: «Λένε ο Θεόφιλος έχει πολλές επιχειρήσεις. Θα το πω όμως καθαρά κ. Παρίση, ο Θεόφιλος δεν απέκτησε ποτέ 3 καράβια όταν ήταν δήμαρχος, δεν απέκτησε ξενοδοχείο όταν ήταν δήμαρχος, δεν έφτιαξε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων όταν ήταν δήμαρχος. Όχι αυτό δεν το έκανα εγώ. Εσείς κ. Παρίση, εσείς και ο αναπληρωτής σας πρέπει να δώσετε εξηγήσεις. Έπρεπε να το είχατε κάνει ήδη», ανέφερε και συνέχισε: «Δεν είμαι πολιτικός. Στην ουσία παραμένω όπως ξεκίνησα με τα χαρακτηριστικά που πήρα από το σπίτι μου. Είμαι αυτός που όλοι ξέρετε. Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να σας μιλήσω με έναν πολιτικό λόγο που ξέρουν οι πολιτικοί. Αυτόν τον λόγο δεν τον έμαθα ποτέ. Σας μιλάω όμως με την καρδιά μου. Έτσι θα σας μιλάω πάντα, με μάτια καθαρά. Εμένα δεν θα με δείτε ποτέ με τα μαύρα γυαλιά που κρύβουν την ψυχή του ανθρώπου».
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανέβασε στο πάλκο όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού του, καθώς και τους υποψηφίους στο Τοπικό του Αργοστολίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed