Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας είναι οριστικό, Παναγής Καππάτος, Γιώργος Κοκκόλης και Βικτώρια Αλεξανδράτου

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τη Νέα Δημοκρατία τα ονόματα των υποψηφίων που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του νομού μας. Ο Παναγής Καππάτος, ο Γιώργος Κοκκόλης και η Βικτώρια Αλεξανδράτου θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την «γαλάζια» έδρα στα νησιά μας.
Βγήκε τελικά άσπρος καπνός από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και 19 ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων σε όλη την επικράτεια. Τέλος έλαβε και στα νησιά μας όλη η παραφιλολογία των τελευταίων εβδομάδων για το ποιος μπαίνει και το ποιος βγαίνει από το ψηφοδέλτιο, με την… μπίλια να κάθεται στα τρία παραπάνω ονόματα. Οι δύο πρώην πλέον πολιτευτές του κόμματος, Χαράλαμπος Λυκούδης (2015) και Παύλος Παπαδάτος (2012) θα παρακολουθήσουν τις εκλογικές διαδικασίες από την… τηλεόραση, αφού ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά πήρε την βαριά πολιτική απόφαση να τους αφήσει και τους δύο εκτός ψηφοδελτίου. Δύο άνθρωποι που δούλεψαν τα προηγούμενα χρόνια για αυτή την υποψηφιότητα, ωστόσο, κάποιοι λάθος χειρισμοί τους οδήγησαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να τους αφήσεις εκτός νυμφώνος.
Από την άλλη πλευρά, αν δούμε πολιτικά και μόνο τις εξελίξεις, πρόκειται για ένα ισορροπημένο ψηφοδέλτιο με τρεις άξιους ανθρώπους από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις και είναι «παρθένοι» σε βουλευτικές εκλογές. Ο Παναγής Καππάτος, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς-Ιθάκης και από τα παλαιότερα στελέχη της παράταξης είναι γνωστός στο ευρύ κοινό της Κεφαλονιάς. Ο Γιώργος Κοκκόλης, πρώην Αντιδήμαρχος Ραφήνα, που πήρε πάνω του όλες τις ενέργειες του δήμου μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με καταγωγή από την Άσσο, κάνει τον δικό του αγώνα εδώ και τρία χρόνια στο νομό μας. Τέλος, η Βικτώρια Αλεξανδράτου, η γυναίκα της παρέας, με καταγωγή από τα Μακρυώτικα, λαμπρή επιστήμονας στον τομέα της αιολικής ενέργειας, αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τις επόμενες ώρες και ημέρες θα αναλύσουμε περισσότερο το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο και τι μπορεί να περιμένει από τους συγκεκριμένους υποψηφίους η Νέα Δημοκρατία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed