Το Μεταφορικό Ισοδύναμο και το σπάσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ελένη Συμεωνίδου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη για τα Ιόνια Νησιά βρέθηκε στην Κεφαλονιά και μαζί με τον Γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Σπύρο Παγώνη, παρουσίασαν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό μας.
Ο Σπύρος Παγώνης μίλησε για μια ιστορική εκλογική μάχη που έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανέφερε επίσης ότι στο νησί μας θα έρθει το διήμερο Πέμπτη με Σάββατο ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ήταν πρόσφατα υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας. Ο κ. Παγώνης παρουσίασε τους τρεις υποψηφίους Βουλευτές του κόμματος λέγοντας από μερικές φράσεις για τον καθένα. Η Άννα Σταθοπούλου-Δευτεραίου από την Ιθάκη ήταν η πρώτη που πήρε το λόγο από τους υποψηφίους. Στην ομιλία της ανέφερε για τις νίκες που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την Ιθάκη, με σπουδαιότερη αυτή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Κεφαλονιά και την Πάτρα. Ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος εστίασε περισσότερο στην κεντρική πολιτική σκηνή και έβαλλε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πολιτική δύναμη που έβγαλε τη χώρα μας από τα Μνημόνια.
Ο Αφροδίτη Θεοπεφτάτου χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από τους άλλους δύο υποψηφίους, αφού ήταν η Βουλευτής του νομού μας κάνοντας στην ομιλία της ένα μικρό απολογισμό για το έργο της, κυρίως από το 2015 και μετά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Έμεινε πάρα πολύ στο γεγονός ότι από τις αρχές του έτους ισχύει το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους των νησιών μας, αλλά και στους επαγγελματίες να διακινούν εαυτούς και προϊόντα πιο φθηνά σε όφελος των μόνιμων κατοίκων. Μεγάλο μέρος της ομιλίας της ήταν αφιερωμένο στην προσπάθεια, τόσο της δικής της όσο και άλλων παραγόντων του νησιού μας αναφορικά με το σπάσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς, που ανεξαρτητοποίησε την Παλλική και την πρώην επαρχία Σάμης από την υπόλοιπη Κεφαλονιά. Τόνισε ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το κράτος ξεπέρασε τον βραχνά των Μνημονίων και μπήκε σε μια σειρά και ζήτησε από τους πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να δώσουν την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει το έργο του και τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου, πέρα από αρκετό κόσμο, παραβρέθηκε και ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, η πρώην πλέον Περιφερειακή Σύμβουλος, Σουζάνα Πεφάνη και ο από 1η Σεπτεμβρίου Δημοτικός Σύμβουλος, Σπύρος Πεφάνης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed