Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιώργος Πατούλης και η γραμμή της Νέας Δημοκρατίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Έπειτα από αγώνες χρόνων συμπολίτες και συμπολίτισσες, φίλοι και φίλες φτάσαμε στο έτος 2019 να γίνει πραγματικότητα, έστω αρχικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η απλή αναλογική.
Ένα σύστημα που αποτυπώνει γνήσια την βούληση των πολιτών για το ποιοι και πόσοι θα είναι οι εκπρόσωποί τους στα θεσμικά διοικητικά όργανα. Σε αντίθεση με το προηγούμενο σύστημα αυτό της ενισχυμένης αναλογικής με τις διάφορες εκδοχές του ανά περίσταση, όπου εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα και τις προτάσεις των δύο πόλων εξουσίας της μιας μεγαλοαστικής τάξης και που οι ψήφοι των πολιτών όπου αλλού και αν δίνονταν κατέληγαν τελικά σε έναν από τους δύο. Η ενισχυμένη αναλογική που υποστηρίζεται από τον μεγαλοαστικό πολιτικό ιστό εξυπηρετείται κατά βάση από διαβιβαστές –διαχειριστές διοικητικούς χωρίς προσωπικό στίγμα καθώς κυριαρχεί πάντα η μία άποψη, αυτή της ισχυρής πλειοψηφίας. Πάγια η άποψη αυτή δεν πηγάζει από τους διεκπεραιωτές της εξουσίας, απλά την αναπαράγουν για να εμπεδωθεί από τους πολίτες σε μια ιδιόμορφη σατυρική αστική εκδοχή της Δημοκρατίας.
Αυτό το λαμπρό σύστημα είναι αυτό που ενθουσιάζει τον κύριο Πατούλη και μόνο μέσα από αυτό αντιλαμβάνεται την εκτέλεση της εξουσίας, παραβλέποντας και απαξιώνοντας άλλες απόψεις με όποια αριθμητική ισχύ, ειδικά των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων που αποτελούν την πραγματική πλειοψηφία. Σ’αυτό συμφωνούν πλήρως με τον κύριο Μητσοτάκη και θέλοντας να αποκαταστήσουν τον τραυματισμένο εγωισμό της μεγαλοαστικής τάξης κάνουν επίθεση προεκλογική, φανταστείτε αν εκλεγούν, στην απλή αναλογική.
Γιατί η απλή αναλογική απαιτεί από τους εκλεγμένους για την άσκηση της εξουσίας, συζήτηση με εμπεριστατωμένες απόψεις και θέσεις, τεκμηριωμένες προτάσεις, γιατί αλλιώς διασύρονται, εξευτελίζονται, διαπομπεύονται και γελοιοποιούνται οι ίδιοι και οι μέντορές τους.
Γιατί αν οι πολίτες μάθουν να λειτουργούν με τέτοιες πολιτικές πρακτικές τότε η αυτοδιοίκηση θα αποκτάει την ουσία που της λείπει και η Δημοκρατία θα γίνεται όλο και πιο κατανοητή απ’τους πολίτες.
Αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα τρέχουν να προλάβουν ο κύριος Μητσοτάκης και η παρέα του προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις στον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής [αυτο]διοίκησης, με τις οποίες πλήττεται ο θεσμός της απλής αναλογικής και αλλοιώνεται η βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράζεται από την εκλογική διαδικασία. Αλλά το επίσης πολύ σημαντικό φίλοι και φίλες για την περιοχή μας, πλήττεται η διοικητική αυτοτέλεια του δήμου μας όπως αυτή ορίζεται από τον νόμο «Κλεισθένη» καθώς έχουν εκφραστεί ξεκάθαρα κατά της διαίρεσης των δήμων. Προσβλέπουν καταρχήν δε σε μητροπολιτικούς δήμους και προοδευτικά σε επανένωση των από τη διαίρεση δήμων καταργώντας έτσι τους νέους δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης που αποτελούν κατάκτηση για τους κατοίκους του νησιού μας.
Πιστεύουμε αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες ότι το διακύβευμα και σε αυτή την αναμέτρηση για τον τόπο μας και τους αγώνες μας είναι πολύ μεγάλο. Θέλουμε να προχωρήσουμε πιο μπροστά σε νέες κατακτήσεις, αφήνοντας οριστικά παλιές πρακτικές και νοοτροπίες, ή αποδεχόμαστε αδυναμία και με σκυμμένο κεφάλι δηλώνουμε υποταγή και γυρίζουμε πίσω; Οι πολίτες λέμε ότι αξίζει να εμπιστευτούμε τα πόδια μας και να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά με σταθερά βήματα διεκδικώντας και κατακτώντας! Μην τους εμπιστευτούμε αφού γνωρίζουμε ότι και θα μας κοροϊδέψουν και θα μας πισωγυρίσουν. Αγωνιστικά μπροστά με καθαρό μυαλό και σίγουρο βήμα! ΟΧΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed