Με ορίζοντα τετραετίας κόντρα στο ψέμα

Τα (πολύ) καλά νέα είναι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα προσφέρει στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια καθαρή τετραετία για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάταξης της χώρας, ώστε να οδηγηθεί ο ελληνικός λαός σε πραγματική και όχι εικονική ευημερία.
Αυτή την ώρα η εξασφάλιση κυβερνητικής σταθερότητας αποτελεί το πιο κρίσιμο μέγεθος. Γι’ αυτό και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για να μην επιτευχθεί η αυτοδυναμία. Τα (πολύ) κακά νέα είναι ότι δεν τελειώσαμε με τους δημαγωγούς, οι οποίοι μπαινοβγαίνουν στο Κοινοβούλιο με διαφορετικά σχήματα και κόμματα. Εδώ συμπεριλαμβάνεται και το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί την επιτομή της ρήσης «το ψέμα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου πριν η αλήθεια προλάβει να βάλει τα παπούτσια της». Είναι ένα ποσοστό που ήλθε ως αποτέλεσμα μιας καθεστωτικής αντίληψης που οδηγεί στη μοιρολατρία, αλλά και της κατάχρησης εξουσίας, όπως αυτή κορυφώθηκε από την προεκλογική των ευρωεκλογών περίοδο (με βουνά από χαριστικές και πελατειακές τροπολογίες) ως ακόμη και την παραμονή των εθνικών εκλογών – ακόμη και την Παρασκευή εκταμιεύονταν διάφορα ποσά από διάφορους οργανισμούς. Η νίκη ανήκει στον ελληνικό λαό που αποφάσισε να βάλει τέλος σε όλα αυτά και να διακόψει την πορεία του καθεστώτος, που αν λίγο ακόμη παρέμενε στην εξουσία θα οδηγούσε σε σοβιετοποίηση της χώρας.
Από εδώ και πέρα, τα σημάδια είναι ολοφάνερα: Οχυρωμένος πίσω από το ποσοστό του ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται για την αντιπολίτευσή του, την οποία από την πρώτη στιγμή φρόντισε να περιβάλλει με το ένδυμα της «προστασίας του λαού». Αυτόν τον ρόλο έχει επιλέξει για τον εαυτό του, με αυτό κατάφερε προπαγανδιστικά να ταυτιστεί. Όπως γίνεται σε όλα τα καθεστώτα, όπου όλα γίνονται στο όνομα του λαού με την επίκληση του οποίου βρίσκονται στην εξουσία, παραμένουν σ’ αυτήν και συνεχίζουν. Αυτή την απολυταρχική συμπεριφορά συνοψίζει η φράση του Τσίπρα περί δυναμικής αντιπολίτευσης «υπεράσπισης των μεγάλων κατακτήσεων του λαού μας». Προφανώς σ’ αυτές τις «κατακτήσεις» δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε η περικοπή του ΕΚΑΣ, ούτε η υποθήκευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας στο θηριώδες υπερταμείο, ούτε η παράδοση της Μακεδονίας. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας θα επαναλαμβάνει και μετεκλογικά όσα προεκλογικά παρουσίαζε ως «επιτυχίες». Ελπίζοντας ότι και πάλι θα επικρατήσει το ψέμα…

Σοφία Βούλτεψη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed