Κοτόπουλο με κάρυ, λαχανικά και γιαούρτι

Το πάντα προσφιλές κοτόπουλο μαγειρεύεται με άφθονα λαχανικά και αρωματίζεται με κάρυ. Ένα πολύ γευστικό, υγιεινό και αρκετά ελαφρύ πιάτο για τις… δύσκολες καλοκαιρινές ημέρες. Πάμε να το φτιάξουμε…

Υλικά
Ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι
2 φιλέτα κοτόπουλο
Μανιτάρια
Πιπεριές
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. κάρυ
πιπέρι, αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλύνε καλά και κόψε το κοτόπουλο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια – μπουκιές. (Αυτό θα σε βοηθήσει σε όλες τις συνταγές με φιλέτο. Μειώνει το χρόνο στο μισό. Βάλε αλάτι και πιπέρι στο φιλέτο σου. Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι και το κάρυ και ανακάτεψέ τα. Άφησέ τα στην άκρη. Βάλε λίγο λάδι στο τηγάνι και άστο να πάρει θερμοκρασία. Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίξε τα μανιτάρια και τις πιπεριές, και ανακάτεψέ τα, έως ότου κοκκινίσουν. Ρίξε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακάτεψέ το μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίξε το μείγμα αλευριού – κάρυ στο τηγάνι και ανακάτεψε τα όλα γρήγορα. Αφού το κάρυ πάει παντού ρίξε το γιαούρτι και ανακάτεψε ξανά. Ρίξε λίγο νερό και άφησέ το να πάρει βράση και να μαγειρευτεί, αφού το προσέχεις για να μην σου κολλήσει. Σέρβιρε με δροσερή σαλάτα.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed