Εισήγηση Σταύρου Σπαθή στο «91ο Διεθνές Συνέδριο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση» που πραγματοποιείται από τον Οργανισμό SIEC- ISBE

Το 91ο συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (SIEC-ISBE) πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Κεφαλονιά, με θέμα «Η διαφορετικότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση» (Diversity in Business Education) παρουσιάζοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον με σπουδαίες εισηγήσεις.
Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Cege Ekstrom χαιρέτισε τους σύνεδρους και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους τοπικών φορέων για τη συμμετοχή τους. Μεταξύ άλλων ο Σταύρος Σπαθής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης χαιρέτισε τις εργασίες του συνεδρίου και με την εισήγησή του ανέπτυξε το θέμα « Η επιχειρηματικότητα στη Κεφαλονιά, προοπτικές ανάπτυξης». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ανέφερε ότι «ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων είναι το ανθρώπινο δυναμικό τους και η εξέλιξή του μέσω της εκπαίδευσης. Η αρχική όσο και η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει γνώσεις και δεξιότητες και γι’ αυτό είναι κομβικής σημασίας…Επιπλέον υπάρχει και η μείζονος σημασίας πρόκληση της κατάρτισης ατόμων μεγάλων σε ηλικία με σκοπό των μη αποκλεισμό τους από την αγορά εργασίας, όπως και άλλων πληθυσμιακών ομάδων που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αποκλεισμού».
Παράλληλα ανέλυσε, δίνοντας τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά στοιχεία, την επιχειρηματικότητα στη Κεφαλονιά με σαφή αναφορά στον τομέα του Τουρισμού και στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων μέσω πολιτικών πρωτοβουλιών και χρηματοδότησης. Ο Σταύρος Σπαθής έκλεισε την εισήγησή του με ένα σαφές μήνυμα. «Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη για τη χώρα μας η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου. Ένα πρότυπο όμως το οποίο προϋποθέτει ένα σύγχρονο, υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό σύστημα, αποτελεσματικό, κοινωνικά δίκαιο, ανοικτό και ευέλικτο στις μεταβολές των τάσεων τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο προσαρμογής στις συνθήκες της Αγοράς Εργασίας. Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα είναι αρωγός όταν και όπου χρειαστεί».

Από το γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed