Άρχισαν οι επισκευές στο Πετρίτσειο Γυμνάσιο-Λύκειο Ληξουρίου, μετά από πέντε χρόνια από τους σεισμούς, επιστροφή στην κανονικότητα

Επιτέλους μετά 5 χρόνια από τους δύο εξάρηδες σεισμούς (26 Γενάρη και 3 Φλεβάρη του 2014) το Ιστορικό Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου (έτος ίδρυσης 1837) επισκευάζεται.
Κάθε μέρα απέξω περνούσα τα Πάσχα και τα καλοκαίρια μου και το θρηνούσαν τα μάτια μου, ο νους κ η ψυχή μου, το σχολείο αποφοίτησής μου! Έδωσε με ζέση και πολλή δουλειά σπουδαίων καθηγητών και μαθητών διαχρονικά στα Πανεπιστήμια και εφεξής στους επιστημονικούς χώρους της χώρας, εκατοντάδες κορυφαίους επιστήμονες πανελλαδικά από την ίδρυσή του και ως σήμερα αυτό που ξέρει να κάνει, το κάνει κι ας ήταν σε λαμαρίνες μέσα τα παιδιά (κοντέινερς ) πέντε χρόνια τώρα, πάνω στην άμμο, τα φύκια και το πέλαγο στεγασμένα! Άντεξε… μα έχριζαν άμεσης επισκευής οι στέγες και τα κτήρια στο πάνω προαύλιο και στο κάτω… Περνώντας σήμερα είδα πως το υποστύλωναν τμηματικά και άρχισαν τις εργασίες επισκευής του στις αίθουσες του κάτω προαυλίου δίπλα στο θρυλικό Χημείο κ Φυσικείο του αείμνηστου Γ. Ρηγάτου και μετά του Κίμωνα Λαδά…. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…!!! ΗΤΑΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ… ΕΔΕΗΣΑΝ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Κάλιο αργά παρά ποτέ…!!!!

Μαρία Σαμούρη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed