Λίγα από όλα, χρήμα και φιλανθρωπία

Το χρήμα ανοίγει την όρεξη για περισσότερο χρήμα. Ευτυχώς, όμως που υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Αυτοί που χορταίνουν και αποφασίζουν να προσφέρουν στους πεινασμένους.
Ένας από αυτούς είναι ο Μπέρνι Μάρκους, ο Αμερικανός που δεσμεύτηκε να δώσει το 90% από τα 5,9 δισ. δολάρια της προσωπικής του περιουσίας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Να σημειωθεί ότι ο κροίσος από την Ατλάντα έχει ήδη χαρίσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια στο διάβα της ζωής του! Πριν δέκα περίπου χρόνια ο Μάρκους έγινε μέλος της ομάδας βαθύπλουτων «Υπόσχεση Προσφοράς», την πρωτοβουλία των Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ που καλεί τους κροίσους να δώσουν τη μισή τουλάχιστον περιουσία τους για καλό σκοπό. Μέλη της ομάδας αυτής είναι επίσης οι Έλον Μασκ, Ρίτσαρντ Μπρέισον, Μάικλ Μπλούμπεργκ και πολλοί άλλοι. Υπάρχει ακόμα ελπίδα. Ο άνθρωπος δεν έχει εξαφανιστεί από το πλανήτη, Γη.

ΟΔΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ…
Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας φαίνεται ότι έχει γραφτεί, εγκριθεί από τη Βουλή (και κάθε τόσο τροποποιείται) για να περνούν την ώρα τους οι βουλευτές μας και να μην πλήττουν, και για τίποτα άλλο! Δεν εξηγείται αλλιώς η ασυδοσία που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους. Μια ασυδοσία, που τώρα το καλοκαίρι, με την αυξημένη κίνηση, ευθύνεται για ακόμα μεγαλύτερο αιματοκύλισμα στους δρόμους.
Όσο θέλει ο καθένας τρέχει.
Όποτε θέλει ο καθένας αλλάζει λωρίδα κυκλοφορίας ή στρίβει απροειδοποίητα.
Όπου θέλει ο καθένας παρκάρει.
Όποτε θέλει ο καθένας φοράει ζώνη.
Πολύ σπάνια κάποιος οδηγός ξεχνιέται και ΔΕΝ μιλάει στο κινητό.
Όσο για το κράνος, δεν φτάνει που δεν το φοράνε, το βάζουν και… αγκαζέ στο χέρι! Έτσι σε ένα ατύχημα ο μοτοσικλετιστής θα θρυμματίσει το χέρι του αλλά και θα σπάσει και το κεφάλι του! Άλλοι πάλι το φοράνε αλλά δε το ασφαλίζουν με το λουράκι. Έτσι σε μια πτώση αλλού πάει το κράνος και αλλού το… κεφάλι τους!
Αυτό είναι που λέμε βλακεία με… περικεφαλαία!

ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Δεν περνάει μέρα, άντε εβδομάδα για να μη γράφουμε υπερβολές, που να μη γίνει μια καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος κάποιου επιτυχημένου αρσενικού του Χόλιγουντ (και άλλων τόπων καλλιτεχνικής δημιουργίας)! Και όταν οι καταγγέλλουσες λένε «σεξουαλική παρενόχληση» δεν εννοούν απαραίτητα βιασμό. Εννοούν “απρεπή σχόλια και παρατηρήσεις”, “ανάρμοστη συμπεριφορά”, και το πάλαι ποτέ φλερτάρισμα ενός άνδρα προς μια γυναίκα. Τις περισσότερες φορές οι «καταγγελίες» καταρρέουν αλλά τι να το κάνεις αυτό όταν κάποιος έχει δεχθεί, στο μεταξύ, πολλή λάσπη. Όταν έχει σπιλωθεί το όνομα του. Ο κοινός παρανομαστής σε αυτές τις καταγγελίες είναι οι παχυλότατοι τραπεζικοί λογαριασμοί των «κατηγορούμενων»! Σπάνια θα κατηγορηθεί ένας ξεπεσμένος οικονομικά αστέρας της έβδομης τέχνης. Τονίζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαι εναντίον οποιασδήποτε μορφής βίας, ιδιαίτερα όταν αυτή στρέφεται προς μια γυναίκα αλλά παράλληλα πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν εκτροχιαστεί. Εδώ φοβάσαι πια να φλερτάρεις μια γυναίκα γιατί κάποτε μπορεί να το θυμηθεί και (αν το πουγκί σου είναι γεμάτο) να σου κοτσάρει καμιά κατηγορία περί… σεξουαλικής παρενόχλησης. Πιστεύω ότι δεν πάμε καλά. Καθόλου καλά. Σε λίγο θα επιβάλουν την έγγραφη συγκατάθεση της συζύγου για να κάνει ένα ζευγάρι… σεξ! Κάποιοι έχουν στήσει τον έρωτα στα έξη μέτρα και είναι έτοιμοι να πατήσουν τη σκανδάλη!

Γιώργος Μεσσάρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed