Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Δεν έχουμε περιθώριο για συγκρούσεις και ανταγωνισμούς, μόνο συνεργασία, αυτή επιδιώκουμε…»

Σεβασμιότατε, Κύριε Βουλευτά, κ. Δήμαρχε Κεφαλονιάς Αλέξανδρε Παρίση, Κύριοι Σύμβουλοι, Κυρίες και Κύριοι, Σήμερα ήρθαμε εδώ να ορκιστούμε. Τελικά εκλέχτηκα Δήμαρχος Αργοστολίου.
Αυτή την στιγμή όμως δεν είναι χρήσιμη μια τοποθέτηση, δεν είναι ώρα για εξαγγελίες. Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να πω από την καρδιά μου αυτά που σκέφτομαι. Θέλω να σας πω από την αρχή ότι ο στόχος μου δεν ήταν να εκλεγώ Δήμαρχος Αργοστολίου. Ο στόχος μου ήταν να είμαι ένας πετυχημένος Δήμαρχος Αργοστολίου. Η εκλογή μου ήταν η αρχή μιας προσπάθειας. Τώρα όμως το νιώθω. Θα κριθώ από το αποτέλεσμα, την ταχύτητα, τον τρόπο διοίκησης. Θέλω να είμαι καθαρός σε όλους. Στο Δήμο δεν πάω σαν Δήμαρχος μιας παράταξης, ενός πλειοψηφικού κλίματος στην κοινωνία που με εξέλεξε Δήμαρχο. Στο Δήμο πάω ως εκπρόσωπος όλων των συμπολιτών μου, όλης της κοινωνίας. Για να εκφράσω ένα δημοκρατικό, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα διοίκησης του Δήμου μας. Οφείλω να το πω για να το πω τώρα δημόσια.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης με την μετεκλογική συμπεριφορά του, με την καλοπροαίρετη στάση ενημέρωσης, παράδοσης και διαδοχής διαμόρφωσε θετικό κλίμα συνεργασίας μέσα στο Δήμο για το αύριο. Και γι αυτό Δήμαρχε θέλω δημοσίως να σε ευχαριστήσω. Η συνεργασία Κυρίες και Κύριοι είναι το ζητούμενο. Δεν έχουμε περιθώριο για συγκρούσεις και ανταγωνισμούς. Συνεργασία, αυτή επιδιώκουμε. Θα την επιδιώκω κάθε μέρα. Θα την επιδιώκω με όσους έχουν την ίδια επιθυμία για συνεργασία και συνεννόηση. Θα την αναζητήσω μέσα στο Δήμο μέσα στην κοινωνία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κυρίες και κύριοι, Κύριοι συνάδελφοι Ξεκινάμε… Καλή και Δημιουργική μας Θητεία.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου
Θεόφιλος Μιχαλάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed