Γεγονότα που δεν έχουν καμία θέση στο χώρο του κεφαλονίτικου μπάσκετ διαδραματίστηκαν απόψε το βράδυ στο κλειστό

Γεγονότα που δεν έχουν καμία θέση στο χώρο του κεφαλονίτικου μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα διαδραματίστηκαν απόψε το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης».
Ο σύλλογος Ακαδημία μπάσκετ Κεφαλονιάς με απόφαση του προπονητή του κ. Λεωνίδα Παπαδάτου θεώρησε πως με το έτσι θέλω μπορεί να χρησιμοποιεί το παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου τις ώρες που αυτός θέλει, καταπατώντας το πρόγραμμα της ΚΕΔΗΚΕ. Το πρόγραμμα θερινής χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου έληξε τις 15/09 και η προσωρινή διεύθυνση της ΚΕΔΗΚΕ (έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, λόγω της αλλαγής της δημοτικής αρχής) εξέδωσε προσωρινό πρόγραμμα χρήσης για το διάστημα 17/09/2019-27/09/2019.
Βάσει προγράμματος η ώρα 20:00-21:30 της Τρίτης ανήκει στην ομάδα του Κεφαλληνιακού ΑΟ 2013 και ο μόνος λόγος χρήσης του παρκέ από άλλο σύλλογο είναι μόνο αν η ομάδα που έχει στην κατοχή της την ώρα, έχει λιγότερους από 8 παίκτες. Έπειδή ομως τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα και για αυτά κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια θυσιάζοντας ώρες από τις δουλειές μας και την προσωπική μας ζωή χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, μπήκαμε στη διαδικασία της συζήτησης με τη διοίκηση της Ακαδημίας.
Και ενόσω οι διοικήσεις των 2 συλλόγων συζητούσαν ώστε να βρεθεί μια λύση, ο κ. Παπαδάτος έδωσε εντολή στους αθλητές του να μπουν στο παρκέ χωρίς καν να έχει τελειώσει την προπόνηση του ο σύλλογος του ΑΣΚ, με κίνδυνο να χτυπήσουν τα παιδιά. Δυστυχώς κανένα από τα μέλη της διοίκησης της Ακαδημίας δεν έκανε καμία προσπάθεια να τον επαναφέρει άμεσα στην τάξη μέχρι να βρεθεί μία λύση και αυτό είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη θλίψη, θυμίζοντας άλλες, όχι τόσο μακρινές εποχές…
Σκοπός του αθλητισμού δεν είναι μόνο η σωματική και τεχνική βελτίωση των παιδιών αλλά κυρίως η σωστή διαπαιδαγώγηση τους. Τα παιδιά σε αυτες τις ηλικίες πρέπει να έχουν σωστά πρότυπα από τους ανθρωπους τους οποίους εμπιστεύονται οι γονείς τους για το σκοπό αυτό.Όταν λοιπόν όχι απλά γίνονται μάρτυρες σε τέτοια γεγονότα αλλά χρησιμοποιούνται κι όλας από τον ίδιο τους τον προπονητή, το θεωρούμε ακραία αντιπαιδαγωγικό και επικίνδυνο…
Υποσχόμαστε στους αθλητές μας, τους γονείς και τους φίλους του συλλόγου πως γεγονότα σαν τα σημερινά δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν με οποιοδήποτε κόστος.

Από το Δ.Σ του Κεφαλληνιακού

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed