Σπύρος Σαμούρης: «Η βρώμα και η δυσωδία που μας άφησαν παρακαταθήκη οι… αετοί και οι αρθρογράφοι που μας έγιναν ευαίσθητοι»

Σημαντικό θέμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα ευαίσθητων ΜΜΕ που στηρίζουν την ηττημένη παράταξη Παρίση-Λυκούδη στον Δήμο Αργοστολίου, έχει προκύψει αναφορικά με τους εργάτες του Δήμου που δουλεύουν από τα άγρια ξημερώματα.
Ο ευαίσθητος αρθρογράφος κάνει λόγο για… γαλέρες και εργασιακό μεσαίωνα και παράλληλα μέμφεται τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, Σπύρο Σαμούρη, αλλά και το μέλος της Δ/Κ Αργοστολίου, Νίκο Σουπιωνά. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κ. Σαμούρη, προκειμένου να μας εξηγήσει για ποιο λόγο ξυπνάει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τους εργάτες του Δήμου από τις 04:00 τα ξημερώματα και μας είπε: «Οι εργάτες του Δήμου Αργοστολίου έχουν αντιληφθεί την βρώμα, την δυσωδία και την γενική εγκατάλειψη της πρωτεύουσας του νησιού μας και αποφάσισαν από μόνοι τους να εργάζονται τις συγκεκριμένες ώρες, προκειμένου να μην ενοχλούν την κίνηση στην πόλη μας. Είναι δυνατόν να γίνεται καθαρισμός με μηχανικά μέσα ή διαγράμμιση στους δρόμους στις 11:00 το πρωί με όλη αυτή την κίνηση; Όχι, κάποιοι εργάτες με δική τους θέληση και πρωτοβουλία αναλαμβάνουν εργασία νωρίτερα και φυσικά σχολάνε νωρίτερα, χωρίς να παραβιάζεται το ωράριό τους, που είναι συγκεκριμένες ώρες. Αναφορικά με τα κατάπτυστα δημοσιεύματα, τα οποία οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ξέρουν ποιος τα γράφει ένα πράγμα έχω να πω, είναι… βαριά η κληρονομιά της βρώμας και της δυσωδίας που μας άφησε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Έχουμε ωστόσο αντιληφθεί πολιτικό και εργατικό προσωπικό του Δήμου ότι το καθήκον μας είναι να παρουσιάσουμε μια άλλη πόλη στον πολίτη. Οι προηγούμενοι εννέα χρόνια δεν έκαναν σχεδόν τίποτε, πέρα από την βιτρίνα της πόλης, εμείς σε λιγότερο από 15 ημέρες έχουμε πετύχει σημαντικά πράγματα και δουλεύουμε στην κατεύθυνση να κάνουμε πολλά περισσότερα».
Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας σχολίασε και ένα ακόμη ευαίσθητο δημοσίευμα περί χωματερής στον Πόρο λέγοντάς μας τα εξής: «Η κοινωνία του Πόρου, της Σκάλας και των γύρω χωριών ξέρει, δεν χρειάζεται εγώ να κάνω πολιτική πάνω σε δημοσιεύματα-σκουπίδια. Μετά από εννέα χρόνια ανακάλυψαν χωματερή στον Πόρο ρίχνοντας τις ευθύνες στη νέα Δημοτική Αρχή. Δεν μας λένε όμως όλοι αυτοί οι εξυπνατζήδες, που ο κόσμος ξέρει ποιοι είναι, επί δικής τους θητείας σε τι κατάσταση ήταν όλος ο πρώην Δήμος Ελειού-Πρόννων. Ήταν μια Δημοτική Ενότητα ξεχασμένη από Θεό και Παρίση και αυτό φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές, όπου η Ισχυρή Κεφαλονιά καταποντίστηκε. Ας αφήσουν λοιπόν την αντιπολίτευση των χωματερών και σας ζητήσουν συγνώμη, έστω και τώρα από τους ανθρώπους της περιοχής για όσα δεν τους πρόσφεραν τα προηγούμενα εννέα χρόνια. Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει βάλει στόχο η Κεφαλονιά να γίνει και πάλι το καθαρότερο νησί και όχι το εγκαταλειμμένο νησί. Όσο αφορά τους ευαίσθητους, που είναι και επαγγελματίες του τουρισμού στον Πόρο, ας μην πετούν τα στρώματα και τα κομοδίνα των μονάδων τους στον δρόμο».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed