Δημιουργία ενός τοπικού Tour operator στην Κεφαλονιά

Στις 5 Ιουλίου 1841 διοργανώθηκε στην Αγγλία η πρώτη εκδρομή πακέτο (μεταφορά, φαγητό και ένα ορειχάλκινο βραχιολάκι για τους συμμετέχοντες) από την Thomas Cook. Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 πουλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο πακέτο από την ίδια εταιρεία.
Οι διακοπές πακέτο είναι ένα φαινόμενο που έδωσε μεγάλη ώθηση στον μαζικό Τουρισμό. Όμως, οι low cost αεροπορικές εταιρείες, οι online tour operators και γενικά το Διαδίκτυο άλλαξαν το τοπίο και έδωσαν τη δυνατότητα στους τουρίστες να διοργανώνουν μόνοι τους τις διακοπές τους. Το τοπίο στον Τουρισμό αλλάζει συνεχώς και οι προορισμοί πρέπει να προσαρμόζονται. Η στιγμή είναι ίσως η καταλληλότερη για να σκεφτούμε τις δυνατότητες που θα έδινε στην Κεφαλονιά η δημιουργία ενός τοπικού Tour operator στα πλαίσια ενός Destination Management Organization που θα μπορεί να προσφέρει το τοπικό τουριστικό προϊόν και σε μορφή πακέτου. Το μόνο που λείπει είναι η αεροπορική μεταφορά που μπορεί να εξασφαλιστεί όμως με τις κατάλληλες συμφωνίες με τις low cost αεροπορικές εταιρείες. Γιατί όχι και με την Ελληνική αεροπορική εταιρεία, την Aegean, που είναι μια από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.
Θέλει πάρα πολύ οργάνωση; ΝΑΙ
Είναι δύσκολο εγχείρημα; ΝΑΙ
Θα εξασφαλίσει όμως μια εναλλακτική, αξιόπιστη και παράλληλη με τις υπάρχουσες λύση για να έχουμε τον τουρισμό που όλοι επιθυμούμε. Δεν πρέπει να αφορίζουμε τον τουρισμό πακέτου. Έχει συμβάλει σημαντικά στην άνοδο του Ελληνικού και του Παγκόσμιου τουρισμού. Πρέπει όμως να ξέρουμε τι ζητάμε σαν προορισμός και να προσπαθούμε να το πετύχουμε οργανωμένα. Τροφή για σκέψη…

Άγης Κονιδάρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed