‘Εχασε την έδρα του Δημοτικού Συμβούλου ο Γιώργος Θωμάς, το εκλογοδικείο έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου τη Μίνα Γαβριελάτου

Ένα εκλογικό θρίλερ που κρατούσε από την επόμενη ημέρα των δημοτικών εκλογών, χθες το βράδυ έριξε τίτλους τέλους. Μετά από αλλεπάλληλες μετρήσεις και επαναμετρήσεις των ψηφοδελτίων, η Μίνα Γαβριελάτου εκτόπισε από το Δ.Σ. τον Γιώργο Θωμά.
Το θρίλερ είχε να κάνει με τους τρεις Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Συμπολιτείας του Θεόφιλου Μιχαλάτου που ισοψήφησαν στην Δημοτική Ενότητα Ελειού-Πρόννων. Νίκος Κουρκουμέλης, Γιώργος Θωμάς και Μίνα Γαβριελάτου βρέθηκαν να έχουν τις ίδιες ψήφους, ωστόσο ο συνδυασμός εξέλεξε δύο Συμβούλους από τη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα. Κατόπιν κληρώσεως Κουρκουμέλης και Θωμάς ευνοήθηκαν και βρέθηκαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, η κα Γαβριελάτου προσέφυγε στο εκλογοδικείο για επανακαταμέτρηση. Αυτή πραγματοποιήθηκε και το αποτέλεσμα ήταν η κα Γαβριελάτου να βρεθεί με τρεις ακόμη ψήφους και με πέντε ο κ. Κουρκουμέλης, αφήνοντας στην τρίτη μη εκλόγιμη θέση τον κ. Θωμά, που έτσι χάνει την έδρα του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απομένει να σταλεί επίσημα η απόφαση του εκλογοδικείου στον Δήμο Αργοστολίου (πιθανότατα την Δευτέρα), με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο να προχωρά τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο. Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα καλέσει την κα Γαβριελάτου να ορκιστεί, με την νέα Δημοτική Σύμβουλο να παίρνει για πρώτη φορά μέρος στα κοινά του Δήμου Αργοστολίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Πέμπτης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed