Συνάντηση ιδιοκτητών καταλυμάτων με τον Παναγή Καππάτο

Συνάντηση με τον Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Καππάτο Παναγή , είχε το Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας το Σάββατο 28/09/2019. Βάση των τελευταίων εξελίξεων , σαν πρώτο θέμα συζητήθηκε το πρόβλημα που προέκυψε από την πτώχευση της Thomas Cook, οι επιπτώσεις που θα έχει αυτό στον Τουρισμό της Χώρας μας αλλά και τα μέτρα ανακούφισης που θα πρέπει να ληφθούν για τις πληγείσες επιχειρήσεις των Νησιών μας.
Επίσης θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας όπως η Υπερφορολόγηση , ο ΕΝΦΙΑ, ο υψηλός Φ.Π.Α στη διαμονή, το Τέλος Διανυκτέρευσης , το Ασφαλιστικό, ο αποκλεισμός της πλειοψηφίας των Επιχειρήσεων μας από τα προγράμματα ΕΣΠΑ , ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υφιστάμεθα από τα καταλύματα Βραχυχρόνιας Μίσθωσης και η ασύδοτη λειτουργία τους αλλά και το άνοιγμα νέων αγορών και οι μορφές Εναλλακτικού Τουρισμού που ταιριάζουν στα Νησιά μας, συζητήθηκαν εκτενώς. Τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που παίζουν τα Καταλύματα μας στην Τοπική Κοινωνία και Οικονομία , ο οικογενειακός τους ρόλος, η φιλοξενία τους καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους Επισκέπτες τους.
Έγινε επίσης αναφορά στις Δράσεις της Ομοσπονδίας μας που σκοπό έχουν την επιμόρφωση των Μελών μας και την ανάβάθμισητων Καταλυμάτων μας όπως το Σχολείο Τουρισμού , το Καλάθι Πρωινού, ο Τουρισμός Εμπειρίας , ο Διακριτικός Τίτλος , η νέα Κατηγοριοποίηση -Πιστοποίηση. Από όλο τα Μέλη του Δ.Σ καθώς και τις Προέδρους των Τοπικών Συλλόγων αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις Περιοχές τους τόσο σε Έργα Υποδομής , Οδικού Δικτύου , Λιμανιών ,αποκαταστάσεις Δημοσίων Κτηρίων , Μουσείων και Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομίας όσο και η υποστελέχωση των Νοσοκομείων μας και η λειτουργία τους και ζητήθηκε η συνδρομή του προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία για την ανάδειξη και επίλυση όλων των παραπάνω.
Στην συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Ατσάρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κκ. Αφροδίτη Ανδρικοπούλου , Ελένη Λουκέρη και Αθανασία Μαρκάτου, καθώς και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Παλικής κ. Κατερίνα Καρούμπαλη – Ατσάρου και Πρόννων κ. Μαργαρίτα Βαβάση και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πυλάρου κ. Διονύσιος Αλεξάτος.

Για την Ο.Ε.Τ.Κ.Κ.Ι
Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας
Ατσάρος Δημήτριος       Μουρελάτος Σπυρίδων

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed