Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου, δεν έχει κανένα νόημα να περιμένει ο ένας τον άλλο στη «γωνία», οι εκλογές έχουν τελειώσει

Παρακολουθώντας στενά τα τεκταινόμενα του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλω να προβώ στις ακόλουθες παρατηρήσεις. Παρατηρήσεις τις οποίες δεν εκφράζω μόνο εγώ, αλλά μεγάλο μέρος των πολιτών του Ληξουρίου.
Στα Δημοτικά Συμβούλια βλέπουμε συνεχώς συμβούλους όλων των παρατάξεων, να έρχονται με ωραίες ιδέες-απόψεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και όχι μόνο, τις οποίες όμως χρησιμοποιούν ως αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή. Είναι υποχρέωση του επικεφαλής της κάθε παράταξης να σηκώσει το τηλέφωνό του και να εκφράσει στον ίδιο το Δήμαρχο τις ιδέες και τις απόψεις της παράταξης, πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, επομένως και των πολιτών που ψήφισαν τη συγκεκριμένη παράταξη. Αυτό ονομάζεται πνεύμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που οι περισσότεροι σύμβουλοι επικαλείστε συχνά πυκνά. Το να κατατίθενται προτάσεις εν είδει αντιπολίτευσης μόνο στείρο μπορεί να χαρακτηριστεί και μη έχων καμία ουσία στην εγκαθίδρυση του νεοσύστατου Δήμου Ληξουρίου. Το πνεύμα συνεργασίας το οφείλεται και είναι υποχρέωσή σας προς τους ψηφοφόρους σας και πολίτες αυτού του Δήμου. Αντιπολίτευση, φυσικά και πρέπει να κάνουμε. Αντιπολίτευση λοιπόν, όπου η Δημοτική Αρχή κρίνεται ανεπαρκής. Όπου δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. Η αντιπολίτευση είναι μοχλός πίεσης και πρέπει πάντα να είναι ορισμένη και ουσιαστική. Στην αντιπολίτευση δε χωράνε αοριστολογίες και γενικότητες.
Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει. Δεν έχει κανένα νόημα να περιμένει ο ένας τον άλλο στη «γωνία» για να του πει τι είχε κάνει πριν τέσσερα ή δεκατέσσερα χρόνια πίσω κατά την εκάστοτε θητεία του. Ο κόσμος και οι πολίτες αυτού του τόπου γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά και όλοι γνωρίζουμε τι πρεσβεύει ο καθένας μας. Κανείς δε δίνει άφεση αμαρτιών για το παρελθόν. Υπάρχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη και άνθρωποι που δεν ήθελαν τη σύσταση του Δήμου Ληξουρίου. Για να πάμε μπροστά λοιπόν δε μπορούμε συνεχώς να κάνουμε αναφορές στο τι έκανε ο καθένας στον ΜΗ υπάρχων πλέον Δήμο Κεφαλονιάς. Δε μπορούμε να κάνουμε συνεχώς αναφορές στις πολιτικές απόψεις των συμβούλων. Ο Δήμος Ληξουρίου είναι εδώ και είναι υποχρέωση όλων μας να τον στηρίξουμε έξω από κάθε παράταξη και πολιτική. Σε κάθε άλλη περίπτωση χάνουμε την ώρα μας αλλά δυστυχώς χάνουμε τον τόπο μας και τη ταυτότητά μας.
Αρκετά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιου ξεπερνάνε τη δικαιοδοσία του Δημοτικού Συμβουλίου όμως έρχονται ως θέματα τυπικά που χρειάζονται την τυπική έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δε έχει λοιπόν νόημα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου να πλατειάζουμε για ένα αποτέλεσμα το οποίο δε πρόκειται να αλλάξει κάτι. Φυσικά και θα κάνουμε τις παρατηρήσεις μας. Νόημα για παράδειγμα έχει το εξής. Προσλήψεις προσωπικού εξυπακούεται ότι θα γίνουν. Για τις προσλήψεις προσωπικού στο νεοσύστατο Δήμο μας και ως Δήμος που επικροτεί την εξωστρέφεια, η Δημοτική αρχή οφείλει να υπερβεί το νόμο και να ενεργήσει με τρόπο που θα εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια και ίση αντιμετώπιση του κάθε πολίτη του Ληξουρίου. Και αυτό δεν είναι πάντα αυτονόητο. Πρέπει λοιπόν στο νέο μας Δήμο να το κάνουμε αυτονόητο. Ας δώσουμε μεγάλη έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών για κάθε θέμα που αφορά το Ληξούρι. Ας φροντίζουμε να μην υπάρχουν αμφιβολίες και γκρίζες ζώνες.
Σχετικά με τα ψηφίσματα. Καλά είναι τα ψηφίσματα καλά είναι και τα λόγια. Καλές και οι φωνές. Αν πραγματικά θέλουμε να έχει νόημα ένα ψήφισμα είτε για περιβάλλον είτε για εξορύξεις είτε για πολέμους ,πρέπει να έρχονται προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο από οποιαδήποτε παράταξη αλλά κυρίως από τη παράταξη που φέρνει το ψήφισμα με συγκεκριμένες δράσεις που θα οργανώσει ο Δήμος με βάσει τα ψηφίσματα. Αυτές οι προτάσεις πρέπει να έρχονται προς ψήφιση στα Δημοτικά Συμβούλια ώστε να υπάρχουν στοχευόμενες δράσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση δυστυχώς είμαστε αυτό που λέμε ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ. Αν ενδιαφερόμαστε πραγματικά ο Δήμος πρέπει να μπει επικεφαλής με τους πολίτες του τόπου, ακόμη και να τους ξεσηκώσει, για περιβαλλοντολογικές, αντιπολεμικές, ειρηνευτικές και πολλές άλλες δράσεις.

Γρηγορόπουλος Κυρ. Ανδρέας
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed