Το Επιμελητήριο άκουσε τα προβλήματα των επαγγελματιών της Σκάλας, ψηφίστηκε η βράβευση της Λούκας Κατσέλη

Το δεύτερο Διοικητικό Συμβούλιο στην Σκάλα πραγματοποίησε χθες το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, με τους επαγγελματίες της περιοχής να κάνουν γνωστά τα προβλήματα που τους απασχολούν ή τους απασχόλησαν τη σεζόν που φεύγει.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, πιστός στις προεκλογικές εξαγελλίες του, πραγματοποίησε το δεύτερο Δ.Σ. στην Σκάλα, μετά από αυτό του περασμένου Οκτωβρίου. Μπορεί η αίθουσα να μην γέμισε, αφού η σεζόν ακόμη δεν τελείωσε και πολλοί επαγγελματίες βρίσκονταν στις δουλειές τους, ωστόσο τα σημαντικά προβλήματά τους ακούστηκαν, καταγράφηκαν και σύσσωμο το Δ.Σ. υποσχέθηκε ότι θα κάνει το παν για να λυθούν αυτά. Αφού ο κ. Σπαθής έκανε ενημέρωση για τις ενέργειες και τις δράσεις του Επιμελητηρίου μέσα στο 2019, τέθηκε στο τραπέζι το μείζον πρόβλημα των στοχευμένων ελέγχων φέτος από τους μηχανισμούς του κράτους σε όλες τις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και πολύ περισσότερο σε αυτές της Σκάλας.
Μάλιστα, τόσο ο αντιπρόεδρος, Ανδρέας Παντελιός, όσο και πολλοί επαγγελματίες συμφώνησαν ότι αυτό που έγινε το καλοκαίρι και εξακολουθεί να γίνεται ακόμη και σήμερα ήταν ένα πογκρόμ κατά των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κανένας δεν διαφώνησε για τους ελέγχους, ωστόσο όλοι διαφώνησαν με τον τρόπο που γίνονται αυτοί. Ο Σταύρος Σπαθής ανάφερε την ανακοίνωση που είχε βγάλει πριν από μερικές ημέρες, ενώ χθες αποφασίστηκε το Επιμελητήριο να σκληρύνει ακόμη περισσότερο την στάση του και να προχωρήσει σε διάβημα πρώτα στον Βουλευτή του νομού μας και μετά, αν χρειαστεί και στον αρμόδιο Υπουργό.
Το δεύτερο μεγάλο θέμα που αναδείχθηκε χθες ήταν η λειτουργία του Βιολογικού της Σκάλας. Πολλοί από τους επαγγελματίες διαμαρτυρήθηκαν ότι αυτός δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε, ενώ σε πολλά σημεία της περιοχής υπάρχει μυρωδιά, όμοια με αυτή που αντιμετώπισε φέτος το Αργοστόλι. Ο κ. Σπαθής επεσήμανε στους παρεβρισκόμενους ότι ο Βιολογικός λειτουργεί χάρη στην πίεση που άσκησε πέρσι το Επιμελητήριο στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δεσμεύθηκε πως μόλις αναλάβει και επίσημα την ΔΕΥΑΚ, όλα τα προβλήματα του Βιολογικού θα λυθούν πριν ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος τον ερχόμενο Απρίλιο. Στο θέμα αυτό ο Γιώργος Καβαλλιεράτος ανέφερε ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα, διότι αν λειτουργούσε πολλοί μελετητές και εργολάβοι θα έπρεπε να βρίσκονται φυλακή μετά τις κακοτεχνίες των έργων που παρέδιδαν στους Δήμους ή τις Περιφέρειες τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, αναφέρθηκε από τον κ. Σπαθή ότι από τις αρχές της νέας χρονιάς θα λειτουργήσει και ο Βιολογικός του Πόρου.
Ένα ακόμη πρόβλημα που ταλανίζει τους επαγγελματίες της Σκάλας και όχι μόνο είναι η ιστορία με τα πνευματικά δικαιώματα και την εμπλοκή τριών εταιριών αναφορικά με την είσπραξη αυτών των χρημάτων. Διευκρινίστηκε ότι η εταιρία που εκπροσωπεί τους συνθέτες είναι αυτή που πρέπει να πληρώνουν οι επαγγελματίες, ενώ για τις υπόλοιπες δύο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο. Ο κ. Σπαθής προέτρεψε όλους όσους έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με αυτές τις δύο εταιρίες να μην πληρώσουν τίποτε και να περιμένουν να παρθεί οριστική απόφαση από την κυβέρνηση για αυτό το θέμα. Τόνισε επίσης, ότι το Επιμελητήριο προσφέρει δωρεάν νομική κάλυψη σε όποιον γίνει μήνυση ή αγωγή από τις δύο αυτές εταιρίες.
Τελευταίο και σημαντικό θέμα που ήρθε στο Συμβούλιο ήταν η βράβευση της συμπατριώτησσάς μας, Λούκας Κατσέλη, από το Επιμελητήριο για τον νόμο που έφερε το 2010 για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Υπήρχαν κάποιες ενστάσεις και αστερίσκοι από τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης, ωστόσο στο τέλος ψήφισαν να γίνει αυτή η βράβευση. Αντίθετος ήταν ο Παναγής Τζανάτος, ο σύμβουλος που έχει εκλεγεί με το ΚΚΕ. Ο Νίκος Κουρκουμέλης υπεραμύνθηκε της βράβευσης της κας Κατσέλη τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πίσω από αυτήν το 2010 υπήρχε ένα κόμμα που στήριξε αυτόν τον νόμο. Ο Γιώργος Λασκαράτος προχώρησε ακόμη πιο πέρα προτείνοντας στο συμβούλιο να βραβευτούν και άλλοι συμπατριώτες μας (όχι μόνο πολιτικοί) που έχουν προσφέρει στο νησί μας.
Στο τέλος της συνεδρίασης ο Νίκος Κουρκουμέλης κέρασε στο μαγαζί του τα μέλη του Δ.Σ. που του ευχήθηκαν «σιδεροκέφαλος» μια και τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του ως Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed