Με κάθε τιμή και με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια η Κεφαλονιά γιόρτασε τον πολιούχο της, Άγιο Γεράσιμο, με τα Ομαλά να θυμίζουν… Αύγουστο

Καλοκαίρι και την εορτή του Αγίου στις 16 του μήνα θύμιζε η σημερινή μέρα στα Ομαλά, όπου πλήθος κόσμου από την Κεφαλονιά, από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου βρέθηκε εκεί για να τιμήσει τον Άγιο Γεράσιμο.
Με την παρουσία πέντε Αρχιερέων και δεκάδων ιερέων τελέστηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, την οποία ακολούθησε η λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου μας μέχρι τον πλάτανο. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος και μαζί του ήταν ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιος (με καταγωγή από το Ληξούρι), ο Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος και οι Επίσκοποι Στρουτονικείας και Ολύμπου κ.κ. Στέφανος και Κύριλλος αντίστοιχα. Ο κόσμος πολύς, ίσως να ξεπέρασε σε όγκο και αυτόν του Αυγούστου, όπως πολλοί ήταν και οι λεγόμενοι επίσημοι που παραβρέθηκαν. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ενώ την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε και ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Στα Ομαλά βρέθηκαν ακόμη ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας και πολλοί ακόμη περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και από τους τρεις Δήμους της Κεφαλονιάς. Το παρόν έδωσαν οι επικεφαλής της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος με την Χορωδία του προσέφεραν ότι καλύτερο από πλευράς ακούσματος, ενώ άξιο να αναφερθεί είναι ότι για πρώτη φορά η Φιλαρμονική Αργοστολίου, με μαέστρο τον Βασίλη Περλιγκίδη αποτύπωσε σε ευρωπαϊκές νότες το «Της Πελοποννήσου θείος βλαστός…». Η Φιλαρμονική συνόδευσε το Σκήνωμα του Αγίου, ενώ μέλη του Συλλόγου «Ο Βάλσαμος» το κουβάλησαν στις πλάτες τους. Μετά το πέρας της Λιτανείας ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Ηγουμενείο, ενώ ο Σεβασμιότατος Κεφαλληνίας παραχώρησε γεύμα στους επίσημους που βρέθηκαν σήμερα στα Ομαλά. Χρόνια πολλά σε όλους τους επί γης Κεφαλλονίτης, να έχουμε την βοήθεια του Αγίου μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed