Μητροπολίτης Δημήτριος για Θεόφιλο Μιχαλάτο: «Αυτός είναι σωστός Δήμαρχος και πιστός χριστιανός, δεν χάνει ούτε μία Ακολουθία»

Κάποιοι το εξέλαβαν ως πολιτικό μήνυμα, ωστόσο ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος μίλησε από καρδιάς για τον Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον οποίο επιβράβευσε για την μέχρι τώρα στάση του.
Αμέσως μετά την Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου όλοι οι λεγόμενοι επίσημοι μαζεύτηκαν στο Ηγουμενείο της Μονής για το καθιερωμένο κέρασμα. Πολλά ήταν τα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν και πολλά ακούστηκαν εκεί, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν γράφονται. Ωστόσο, μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όταν ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος κάλεσε όλους τους εκλεγμένους άρχοντες του τόπου μας για να τους ανακοινώσει τα εξής: «Ο απερχόμενος Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης δεν παύει να είναι φίλος μου και να τον συμπαθώ ως άνθρωπο, αλλά υστερούσε πολύ στα θρησκευτικά του καθήκοντα. Αντίθετα, ο νέος Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, μπορώ να πω ότι σε αυτόν τον τομέα παίρνει άριστα. Είμαι τέσσερα χρόνια στην Κεφαλονιά και ο Θεόφιλος δεν έχει χάσει ούτε μία Ακολουθία στην ενορία του, στην Αγία Μαρίνα Βλαχάτων». Προέτρεψε μάλιστα να τους υπόλοιπους που άκουγαν, τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρο Τραυλό, τον Βουλευτή, Παναγή Καππάτο και τον Δήμαρχο Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Θεόφιλου. Προς το τέλος της κουβέντας έπλεξε και το εγκώμιο του Δημάρχου Ιθάκης και ζήτησε να βγει αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους, αφού η συμπάθειά του στα πρόσωπά τους δεν κρύβεται…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed