Νέα ειδοποίηση από τον Δήμο για τα σκουπίδια

Ο Δήμος Αργοστολίου κάνει έκκληση στους Πολίτες, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες επιχειρήσεων με αυξημένο όγκο απορριμμάτων, για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.
Α. Ιδιαίτερα για τα Κρεοπωλεία, Ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία, εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις εστίασης, που παρατηρούνται ήδη προβλήματα.
Ρητά στον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου αναφέρεται: «οι υπεύθυνοι κάθε είδους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οφείλουν να συσκευάζουν σε ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΚΟΥΣ (οι οποίοι θα φέρουν διακριτικά το όνομα του καταστήματος) τα ευπαθή και δύσοσμα απόβλητα (υπολείμματα τροφών, κόκκαλα κ.λ.π) και να τα τοποθετούν στους πράσινους κάδους μηχανικής αποκομιδής το πολύ μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη αποκομιδή. Επίσης τα απορρίμματα από την κουζίνα εστιατορίων, μαγειρείων, καφενείων, ψητοπωλείων ή κάθε άλλης επιχείρησης με δραστηριότητα εστίασης & σίτισης, πριν τοποθετηθούν στους παραπάνω σάκους, πρέπει να έχουν ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΑΚΟΥΣ».
Β. Ρητά στον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου αναφέρεται: «Υλικά συσκευασίας εμπορευμάτων ή ανακυκλώσιμα υλικά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ να τοποθετούνται μέσα ή γύρω από τους Πράσινους κάδους απορριμμάτων. Για τα υλικά αυτά υπάρχουν οι ΜΠΛΕ κάδοι ανακύκλωσης. Οι υπεύθυνοι υποχρεούνται να έχουν προηγουμένως ελαχιστοποιήσει τον όγκο των υλικών αυτών, ιδιαίτερα των ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ δια συμπιέσεως ή άλλου κατάλληλου τρόπου «σπασίματος» και περιδέσεως.
Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων αυτών ο Δήμος επιβάλει (σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας) σε βάρος του παραβάτη ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να βρεθούμε στη δυσάρεστη αυτή θέση.

Από την Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου Αργοστολίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed