Αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και πάνω από 15 πρόεδροι Επιμελητηρίων θα τιμήσουν με την παρουσία τους τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου μας

Μια πάρα πολύ ευχάριστη είδηση ακούστηκε χθες από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρο Σπαθή αναφορικά με την γιορτή που ετοιμάζει το Επιμελητήριό μας στην επέτειο των 100 ετών από την ίδρυσή του.
Ο Σταύρος Σπαθής, κατά την διάρκεια του Δ.Σ. που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, ζήτησε από όλους τους συμβούλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, έτσι ώστε η γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου να είναι ισάξια ή ακόμη καλύτερη από ανάλογες άλλων Επιμελητηρίων της χώρας. Το 1919 ήταν έτος σταθμός για τους επαγγελματίες της Ελλάδας, αφού τη συγκεκριμένη χρονιά δημιουργήθηκαν τα περισσότερα Επιμελητήρια της χώρας. Το δικό μας θα πραγματοποιήσει την γιορτή του την 1η Δεκεμβρίου και παράλληλα θα βραβεύσει την πρώην Υπουργό Οικονομικών, Λούκα Κατσέλη για τον ομώνυμο νόμο, όπου είχε αποτέλεσμα να σώσουν τα σπίτια τους πολλοί συμπολίτες μας. Η βράβευση αποτελεί από μόνη της ένα μεγάλο γεγονός και για τον λόγο αυτόν έχουν κινητοποιηθεί άτομα και υπηρεσίες, προκειμένου να δώσουν το παρόν στην Κεφαλονιά την συγκεκριμένη ημέρα. Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου, Σταύρου Σπαθή, αναμένονται να έρθουν στην Κεφαλονιά τουλάχιστον δύο αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, αρκετοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, αλλά και κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομίας με επικεφαλής τον Υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα.
Στην γιορτή των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου μας έχουν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν πάνω από 15 πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας συν τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον Οικονομικό Επόπτη της ΚΕΕ και πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτη Δαμούλο. Ο συμπατριώτης μας, Γιάννης Βουτσινάς, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν ότι θα παραβρεθούν στην Κεφαλονιά. Επίσης θα έρθουν οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος, του Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννης Γκολομάζος, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκόρος και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης. Παράλληλα με την γιορτή θα γίνει ημερίδα αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια και τον Εξωδικαστικό όπου θα μιλήσει ο Γ.Γ. του Υπουργείου, Φώτης Κουρμούσης και η αρμόδια για αυτά τα θέματα συνεργάτης του, Σουζάνα Κλιμεντίδου. Ο πρόεδρος, Σταύρος Σπαθής, τόνισε τη σημασία αυτής της εκδήλωσης και ζήτησε, μέσω των συμβούλων του Δ.Σ., να δώσουν το παρών το διήμερο 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου όσοι περισσότεροι επαγγελματίες των νησιών μας μπορούν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed