Μετά από οκτώ χρόνια… φαγούρας τελείωσε το πάνω και το κάτω της εξέδρας και όλοι μαζί οι επίσημοι παρακολούθησαν την παρέλαση στο Αργοστόλι

Από το 2011 είχαμε να ζήσουμε στιγμές σαν τη σημερινή, όπου δεν υπήρχε διάσπαση των επισήμων στους… πάνω και στους… κάτω από την εξέδρα. Χωρίς σκέπαστρο για τον ήλιο, αλλά όλοι μαζί παρακολούθησαν την παρέλαση στην πρωτεύουσα του νησιού μας.
Ιδιαίτερα χαρούμενος και εκφραστικός ήταν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξανδρής, ο οποίος δεν σταμάτησε σχεδόν στιγμή να χειροκροτά. Την πρώτη τους παρέλαση ως αξιωματούχοι της Περιφέρειας ο ένας και του Δήμου Αργοστολίου ο άλλος, έζησαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός και ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος. Επίσης, ήταν η πρώτη παρέλαση και για τον νέο μας Λιμενάρχη, Θανάση Σιούτη. Η λιακάδα έβγαλε πολύ κόσμο στην πλατεία, ωστόσο δεν ξεπέρασε σε όγκο προηγούμενες παρελάσεις. Το σύνθημα και τον ρυθμό κρατούσε η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσης Λαυράγκας» υπό την διεύθυνση του Βασίλη Περλικίδη. Φέτος το πρωτόκολλο άλλαξε και παρέλασε πρώτο το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, ακολούθησαν οι δύο Ναυτικοί μας Όμιλοι και στη συνέχεια οι μαθητές και οι σπουδαστές του Αργοστολίου. Την παρέλαση έκλεισαν οι πρόσκοποι. Όλοι χειροκροτήθηκαν από το κοινό, δεν υπήρχαν αποδοκιμασίες και πανό, όπως τα προηγούμενα χρόνια και το μοναδικό ίσως αρνητικό ήταν η έλλειψη των γνωστών άσπρων γραμμών στο δάπεδο, που αρκετές φορές μπέρδεψε, κυρίως τους πιο μικρούς μαθητές. Το κλείσιμο της παρέλασης στον Γ.Γ. έδωσε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Γεράσιμος Πολλάτος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed