Ευρωαραβική διάσκεψη κορυφής στην Περιφέρεια

Τις αναπτυξιακές δυνατότητες των Ιονίων Νήσων ανέδειξε η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην Ευρω-αραβική Διάσκεψη Κορυφής που έλαβε χώρο στην Αθήνα.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν η μόνη Περιφέρεια της χώρας που είχε συμμετοχή στην Διεθνή αυτή Διάσκεψη με την συμμετοχή προσωπικοτήτων από διάφορες χώρες. Ο Πρωθυπουργός, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο ελληνικό όραμα και σχέδιο για την ανάπτυξη καθώς και τον διεθνή ρόλο της χώρας. Ομιλητές ήταν ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, κύριος Andrej Plenkovic, η Πρωθυπουργός της Σερβίας, κυρία Ana Brnabic, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, κύριο Massimo D’ Alema, ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας, κύριο Francois Fillon, και αξιωματούχοι από Ευρωπαϊκές και Αραβικές χώρες. Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παρουσίασε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων τόσο σε γεωπολιτικό επίπεδο, όσο και επενδυτικό καθώς και τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής για την αναβάθμιση της τουριστικής δραστηριότητας, του real estate και της πράσινης οικονομίας σε πολλές τομείς. Προσκάλεσε επίσης επιχειρηματική αποστολή του Ελληνο-αραβικού Επιμελητηρίου, αλλά και επενδυτικών φορέων στα Ιόνια Νησιά.
Παράλληλα, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου συζήτησε με την Πρωθυπουργό της Σερβίας, κυρία Ana Brnabic, και τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, κύριο Andrej Plenkovic, συνάδελφο της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια αλλά και τις ευκαιρίες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Ιονίων Νήσων και των χωρών αυτών στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των κοινών προκλήσεων στην μεγάλη Περιφέρεια Ιόνιο – Αδριατική. Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου είχε συζήτηση και με τον πρώην Πρωθυπουργό της Γαλλίας, κύριο Francois Fillon, για την κατάσταση στον αραβικό κόσμο, τον ρόλο της Ευρώπης όπως και τον ιδιαίτερο ρόλο της Γαλλίας, τόσο στην Μέση Ανατολή, όσο και στα Βαλκάνια.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed