Λούκας Νιφοράτος από τα… παλιά, πέρασε το δικό του στην Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου, διέσπασε την παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς»

«Μάθε τέχνη και άστηνε…» ή «ο λύκος και αν εγέρασε…» είναι δύο φράσεις που μπορούν να αποδοθούν στην ικανότητα του επί 9 χρόνια προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου και τώρα απλού συμβούλου της, Λούκα Νιφοράτου.
Σήμερα το απόγευμα συνεδρίασε η Δημοτική Κοινότητα του Αργοστολίου και ένα από τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν το λογότυπο που θα χρησιμοποιεί η Κοινότητα στα έγγραφά της και τις εκδηλώσεις της. Στην αρχή παρουσιάστηκαν δύο σήματα, ένα από τον αντιπρόεδρο, Νίκο Ορτεντζάτο, ένα μετάλλιο από την εποχή του Ντε Μποσέτ. Το άλλο σήμα ήταν της αρχαίας Κράνης (ένα κεφαλαίο Κ πάνω σε ένα νόμισμα της εποχής) παρουσίαση που έκανε ο Νίκος Παυλάτος. Ωστόσο, είχαν υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο και όπου ξενοδόχος η… αλεπού της πολιτικής, Λούκας Νιφοράτος. Ο κ. Νιφοράτος πρότεινε και επιχειρηματολόγησε ότι το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων είναι το σήμα κατατεθέν του Αργοστολίου και αυτό θα έπρεπε να χρησιμοποιεί η Δημοτική Κοινότητα. Πριν φτάσουν στην ψηφοφορία οι σύμβουλοι ο Νίκος Ορτεντζάτος απέσυρε την δική του πρόταση (μετάλλιο Ντε Μποσέτ) και τέθηκαν προς ψήφιση οι δύο άλλες προτάσεις. Ω του θαύματος όμως, έγινε του… κουτρούλη ο γάμος στην ψηφοφορία και με 6 ψήφους έναντι 4 (απουσίασε η Πόπη Ταραζή) επικράτησε η πρόταση του Λούκα Νιφοράτου. Ερωτηματικά ωστόσο προκύπτουν από την ψηφοφορία, αφού χρειάστηκε να διασπαστεί η «Ισχυρή Κεφαλονιά» και να περάσει η πρόταση Νιφοράτου. Υπέρ αυτής ψήφισαν ο Λούκας Νιφοράτος, οι τρεις σύμβουλοι του Μιχαλάτου (Σουπιωνάς, Κανάκης, Κουμαριώτης) και οι δύο της Λαϊκής Συσπείρωσης (Τζανάτος, Καρόγλας). Την πρόταση Παυλάτου ψήφισαν ο ίδιος και οι τρεις σύμβουλοι της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» (Αλυσανδράτος, Ορτεντζάτος, Λουκάκης). Ο Λούκας άφησε πάλι το στίγμα του και το πολιτικό του ένστικτο τον οδήγησε να πάρει την πρώτη του νίκη στο συμβούλιο, με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας να πηγαίνουν κόντρα του.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed