Ενημέρωση για την θεατρική παράσταση «Το Βέλος που Δεν Πληγώνει»

Το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Το Βέλος που Δεν Πληγώνει» από τη θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι» στις 31 Οκτωβρίου 2019 στον «Κέφαλο» για τα Δημοτικά Σχολεία της Κεφαλονιάς και 1 Νοεμβρίου 2019 στο Μορφωτικό Κέντρο στο Βαθύ για τα σχολεία της Ιθάκης.
Το θεατρικό παρακολούθησαν 539 μαθητές της ΄Δ , Έ και ΄ΣΤ τάξης του Δημοτικού στις 2 παραστάσεις που δόθηκαν στο Αργοστόλι και 164 μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού στην παράσταση που δόθηκε στην Ιθάκη. Συγκεκριμένα την παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές από το 1ο, 4ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, των Δημοτικών Σχολείων Βλαχάτων, Πόρου, Ομαλών, Κεραμειών και Σκάλας, του Ειδικού Σχολείου Περατάτων και των Δημοτικών από το Βαθύ και τον Σταυρό στην Ιθάκη. Το έργο είχε σκοπό να προβληματίσει τα παιδιά γύρω από τη σημασία ηθικών αξιών όπως η αλήθεια, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός για το φυσικό περιβάλλον και τα ζώα, η φιλία και η προσφορά δίχως ανταπόδοση, σε περιόδους που αυτές οι έννοιες κινδυνεύουν να χάσουν τη σημασία τους και η ανάγκη για επιβίωση γίνεται, κατ΄ανάγκην, προτεραιότητα. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά και στα κομμάτια της διαδραστικότητας που περιλάμβανε η παράσταση και στην σύντομη συζήτηση που επακολούθησε με τους ηθοποιούς σε σχέση με τα μηνύματα που η παράσταση προσπάθησε να περάσει.
Το Κέντρο Πρόληψης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τους συντελεστές και τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας «Χιλιοδέντρι» που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του «Απόπλου» για την υλοποίηση των τριών θεατρικών παραστάσεων, όσο και τις διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που συμμετείχαν στο εγχείρημα δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές τους να τις παρακολουθήσουν. Επίσης ευχαριστούμε τους Δήμους Αργοστολίου και Ιθάκης για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου στο Αργοστόλι και την παραχώρηση του Μορφωτικού Κέντρου Ιθάκης αντίστοιχα, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις.

Από τον «Απόπλους»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed