Κάτω από συγκινησιακή φόρτιση έγινε το απόγευμα ο αγιασμός, η ορκομοσία και η συγκρότηση σε Σώμα του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου

Στο νέο κτήριο του Γηροκομείου Αργοστολίου η συγκίνηση περρίσευε σήμερα το απόγευμα, πριν, αλλά και κατά την διάρκεια του αγιασμού και του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, όπου πρόεδρος έχει τοποθετηθεί η Άννα Ζαπάντη.
Η κα Ζαπάντη είχε πάει στις εγκαταστάσεις του νέου Γηροκομείου πολύ πριν αρχίσει η όλη διαδικασία και είχε ετοιμάσει τον χώρο του συμβουλίου, φέρνοντας μαζί της και γλυκίσματα για το καλωσόρισμα. Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Βασίλειος Παυλάτος, με την κα Ζαπάντη να προσπαθεί με πολύ κόπο να κρύψει τα δάκρυά της. Τον Δήμαρχο, Θεόφιλο Μιχαλάτο, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύσης Μινέτος, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτησή του ανέφερε ότι «ο Δήμος Αργοστολίου θα κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας που βρίσκονται επί πέντε χρόνια στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα στα Περατάτα να μπορέσουν να μπουν στο νέο κτήριο. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο», τόνισε ο κ. Μινέτος. Η Άννα Ζαπάντη, πριν αρχίσει η διαδικασία του Δ.Σ. με πολύ κόπο λόγω της συγκίνησης κατάφερε να πει πέντε πράγματα στους υπόλοιπους του Δ.Σ. «Όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι, πρέπει να δώσουμε ενδιαφέρον και αγάπη στους ανθρώπους που φιλοξενούμε στο Γηροκομείο. Πρέπει να σταθούμε με ανιδιοτέλεια δίπλα τους και πάνω από όλα με αίσθημα ευθύνης να κοιτάξουμε το συμφέρον του Ιδρύματος. Να προσπαθήσουμε να χαρίσουμε στους δικούς μας ανθρώπους, διότι οι τρόφιμοι του Γηροκομείου είναι δικοί μας άνθρωποι, την καλύτερη περίοδο της ζωής τους. Σας καλωσορίζω όλους και εύχομαι να έχουμε καλή θητεία στο έργο που έχουμε μπροστά μας». Ο γνωστός χωρατατζής, Νικόλας Βαλλιανάτος ανέφερε πως ζήτησε από τον Δήμαρχο να τον τοποθετήσει στο Δ.Σ. του Γηροκομείου, έτσι ώστε να εξοικειωθεί με το περιβάλλον, αφού προέβλεψε ότι σε λίγα χρόνια θα είναι και αυτός τρόφιμος εκεί. Στις διαδικασίες του Δ.Σ. έγινε ενημέρωση των νέων μελών από τον διευθυντή του Ιδρύματος και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία για την ψήφιση του αντιπροέδρου. Στη θέση αυτή προτάθηκε από την κα Ζαπάντη ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος και πήρε δέκα ψήφους έναντι ενός λευκού του Γιάννη Κουρούκλη. Τα μέλη του Δ.Σ. είναι τα εξής:
Άννα Ζαπάντη, πρόεδρος
Αριστοτέλης Μπατιστάτος, αντιπρόεδρος
Νικόλας Βαλλιανάτος
Γεράσιμος Κανάκης
Μπέλα Κοντογιαννάτου
Ελπίδα Ζαχαράτου
Λία Σισικοπούλου
Φώτης Χαλιώτης
Μαρία Μαρκέτου
Διονύσης Πολλάτος
Γιάννης Κουρούκλης

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed