Αντίδραση των μαθητών του ΓΕΛ Ληξουρίου να μπουν στο «Πετρίτσειο», επίσκεψη και κατάθεση αιτημάτων στον Αντιπεριφερειάρχη

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει με τους μαθητές του ΓΕΛ Ληξουρίου, οι οποίοι αρνούνται να μπουν να κάνουν μάθημα στο παλαιό κτήριο του «Πετριτσείου» το οποίο αυτή την ώρα επισκευάζεται.
Οι μαθητές έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και ανακοίνωσαν τα αιτήματά τους στον Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρο Τραυλό λέγοντάς του ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην επισκευή και δεν είναι διατεθειμένοι να γυρίσουν εκεί, αφού πιστεύουν ότι ακόμη και μετά τις επισκευές το κτήριο είναι ακατάλληλο για να τους στεγάσει. Ζήτησαν επιτακτικά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στο Ληξούρι. Από την πλευρά του ο κ. Τραυλός τόνισε δύο πράγματα. Είπε στους μαθητές πως κατανοεί την ανησυχία τους, αλλά του επισήμανε πως από την ώρα που γίνει η επισκευή και κάποιοι άνθρωποι βάλουν την υπογραφή τους για την καταλληλότητα του κτηρίου δεν υπάρχει θέμα στο να γυρίσουν εκεί. Το σχέδιο Β που τους ανέφερε είναι να πιέσουν όσο μπορούν και αυτοί την Δημοτική Αρχή Ληξουρίου να ξεκαθαρίσει τα πράγματα αναφορικά με την ιδιοκτησία του οικοπέδου του Ιδρύματος Τυπάλδου και αν αυτό ξεκαθαριστεί η Περιφέρεια έχει την δυνατότητα να εντάξει στο ΕΣΠΑ την ανέγερση νέου σχολείο στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Όπως όμως τους τόνισε επανειλημμένα πρέπει αν έχουν στο μυαλό τους και ένα εναλλακτικό σχέδιο για εύρεση οικοπέδου σε άλλη περιοχή, πάντα σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ληξουρίου, που είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τα σχολεία. Παράλληλα οι μαθητές ζήτησαν την βοήθεια της Περιφέρειας για να λυθούν κάποια προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες υποδομές που βρίσκονται τώρα. Οι μαθητές αποχώρησαν ευχαριστώντας τον κ. Τραυλό και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα συναντηθούν και πάλι με τον Δήμαρχο Ληξουρίου, Γιώργο Κατσιβέλη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed